Kaisa Mäkäräinen ja Mari Eder ovat Suomen ensimmäiset Amazing Race -voittajat!

12 kisaetappia, 7 maata ja 11 kaupunkia käsittänyt Amazing Race Suomi -ohjelman ensimmäinen kausi huipentui lauantai-iltana nähtyyn finaalijaksoon, jossa ensimmäisinä Helsingin Velodromilla sijainneelle päätepisteelle saapuivat ampumahiihtäjät Kaisa Mäkäräinen ja Mari Eder. Kaksikko kuittasi voitosta itselleen 30 000 euron rahapalkinnon.

Toiseksi tulivat Suomipopin Aamulypsystä tuttu juontaja Tuukka Ritokoski Sami-isänsä kanssa ja kolmanneksi Erikoisjoukot-ohjelmasta tutut kouluttajat Janne Lehtonen ja Robin Hendry.

Singaporesta alkanut finaalijakso huipentui, kun Kaisa ja Mari onnistuivat vielä viimeisellä tehtävällä ohittamaan siinä vaiheessa johtaneet Ritokosket ja pääsivät lähtemään Vantaan Håkansbölen kartanolta ensimmäisinä kohti Velodromia, jossa Heikki Paasonen ja kaikki kaudella mukana olleet kisaparit olivat voittajia vastassa.

”Tää on ihan tajuton juttu. Ei me ikinä, ikinä, olis voitu kuvitella, että tää vois päättyä näin”, Mari Eder sanoo liikuttuneena parin juostua ensimmäisinä maaliviivalle.

”Kyllä meille varmaan isoin juttu on ollut se, että kaikkien niiden vuosien jälkeen, kun me ollaan oltu yksilöurheilijoita, niin me saatiin olla tiiminä”, Mari jatkaa pitäen Kaisaa kädestä kiinni.

”Sillon, kun mua pyydettiin mukaan, mä tiesin heti parin minuutin jälkeen kenet mä haluan pariksi ja muita vaihtoehtoja ei ollut. Siihen tarvittiin vain muutama viikko ylipuhumista, ja kannatti”, Kaisa sanoo.

”Kolmen päivän jälkeen me todettiin, että me ollaan halattu toisiamme enemmän kuin 20 vuoden aikana yhteensä. Niissä hetkissä me ollaan tajuttu, että me pystytään siihen heittäytymiseen myös, vaikka me ollaan kannettu sitä analyyttistä urheilija-minää aina mukana”, Mari analysoi reissua.

Syyskuun lopulla alkaneen Amazing Race Suomen odotettu ensimmäinen tuotantokausi oli kiistatta yksi syksyn suurimmista tv-ilmiöistä. Amazing Race Suomen koko syksyn total-tv-kokonaistavoittavuus on ollut komeat 2,9 miljoonaa katsojaa 4+ -katsojakohderyhmässä. Ohjelman ensi-esitysten keskikatsojamäärä Nelosella on ollut keskimäärin 429 000. (Lähde: Finnpanel Oy, Total TV tutkimus/ AdEdge-VOD 30.9.-13.12.2023, 4+, Nelonen Media tv-kanavat ja Ruutu)

VIDEO: Kaisa Mäkäräinen ja Mari Eder voittavat Amazing Racen! ”Ollaan halattu toisiamme kisassa enemmän kuin kahteenkymmeneen vuoteen yhteensä

Edullisesti matkalle - lentäen

Yksi kommentti artikkeliin ”Kaisa Mäkäräinen ja Mari Eder ovat Suomen ensimmäiset Amazing Race -voittajat!”

Vastaa