Karkkia silmille – Jare Tiihonen reissaa

Mul ei menis kun kakskyt min tehdä mitä nää räppärit tekee vuodessa

Kaikille suomalaisille tuttu ex-räppäri Jare Tiihonen tuli tutuksi elämätavastaan. Sittemmin hieman sivuun vetäytynyt Jare ei ole kuitenkaan himmannut elämässään. Rap-artisti Cheek on yksi koko 2000-luvun menestyneimmistä suomalaisista muusikoista millä tahansa mittarilla katsottuna.

Muutama vuosi sitten uransa päättänyt Tiihonen on pysytellyt sen jälkeen poissa julkisuudesta, mutta teki hiljattain paluun antamalla harvinaisen haastattelun räppärien Brädi sekä Tuomas Kauhasen juontamassa Taakka-podcastissä.

– Kun ei ole aktiivisesti näissä kanavissa, niin ihmiset miettivät, mitä touhuan. Se on mukava tunne, kun ei tarvitse mihinkään postata mitään. Ei tarvitse ottaa kuvaa joka paikassa. Voi katsella silmillä, eikä kameran läpi, hän selventää. Hän painottaakin olevansa mieluummin läsnä oikeasti paikalla kuin puhelin kourassa.

Tiihonen painottaa arvostavansa elämässä rauhaa ja aitoutta, välttäen liiallista some-läsnäoloa ja keskittyen olemaan läsnä todellisessa elämässä. Hän myös mainitsee, että uransa lopettaminen liittyi haluunsa löytää rauha, tuntien että ura ja rauha eivät mahtuneet yhteen. Tiihonen kertoo voivansa hyvin, vaikka on kohdannut haasteita ja ”harha-askeleita” erilaisissa projekteissaan rakennus- ja asuntobisneksessä. Hän mainitsee myös, että on harkinnut sijoittamista ja elämistä passiivisella tulovirralla, sekä että häneltä on kysytty osallistumaan politiikkaan, mutta hän ei ole toistaiseksi lähtenyt mukaan.

Jare todellakin osaa valita matkakohteensa, vai mitä pidätte näistä kuvauspaikoista:

Raha ja sijoittaminen

Videolla käsitellään Jare Tiihosen, paremmin tunnettu nimellä Cheek, taloudellista ajattelutapaa ja hänen pyrkimystään taloudelliseen riippumattomuuteen. Tiihonen heräsi ajatukseen taloudellisesta riippumattomuudesta artistiuransa aikana ja on siitä lähtien rakentanut taloudellista asemaansa tavoitteenaan mahdollisuus elää passiivisilla tuloilla. Viimeiset viisi vuotta tämä on ollut hänelle mahdollista. Tärkeänä periaatteena Tiihoselle on ollut aitous: hän ei ole tehnyt päätöksiä tai valintoja pelkästään rahan takia, vaan on pitänyt kiinni omista arvoistaan ja aitoudestaan kaikessa toiminnassaan.

Edullisesti matkalle - lentäen

Vastaa