Kastanja Rauhala TTK opettajaksi

Kastanja Rauhala, 28, on Varsinais-Suomesta kotoisin oleva valovoimainen tanssinopettaja, joka on tehnyt vaikutuksen niin tanssikilpailuissa kuin opettajanakin. Hän on nyt liittynyt mukaan Tanssii Tähtien Kanssa (TTK) -ohjelman upeaan ammattitanssijaporukkaan ensimmäistä kertaa. Kastanja on tanssinut viisivuotiaasta alkaen ja hänet nähtiin kerran aiemmin vierailevana lapsiesiintyjänä TTK-parketilla ohjelman ensimmäisellä tuotantokaudella. Nyt hän palaa ohjelmaan tanssinopettajana, ja on innoissaan tulevasta pestistään.

Ensimmäinen tähtioppilas

Kastanja on tunnettu rohkeudestaan ja avoimuudestaan, ja hän rakastaa matkustaa niin ystävien kanssa kuin yksinkin. Tanssinopettajana hän pyrkii aina luomaan tilan, jossa jokainen uskaltaa heittäytyä rohkeasti mukaan tanssin pyörteisiin. Ensimmäisestä tähtioppilaastaan Kastanja on erityisen innoissaan.

”En olisi voinut toivoa sopivampaa oppilasta. Hän on rennon itsevarma ja karismaattinen heittäytyjä, ja tiedän että meillä tulee olemaan unohtumaton syksy edessä. Odotan paljon harjoitusten alkua ja kaikkea upeaa, jota pääsemme yhdessä tuomaan ohjelmaan.”

Upea ura tanssin parissa

Kastanja Rauhalalla on monipuolinen tausta sekä tanssin että akateemisten opintojen saralla. Hän on suorittanut Kauppatieteiden maisterin tutkinnon Tampereen yliopistossa, mutta hänen sydämensä on aina sykkinyt tanssille. Kastanja aloitti tanssin jo viisivuotiaana ja on kilpaillut niin kotimaassa kuin kansainvälisillä parketeilla aina vuoteen 2022 saakka. Hän on valmentautunut maailman huippuopettajien silmien alla ympäri Eurooppaa ja edustanut Suomea maajoukkueessa junioreista lähtien.

Kastanjan tanssisaavutukset ovat vaikuttavat:

  • Useita SM-kulta- ja mitalisijoituksia
  • Vuoden 2022 Aikuisten/Champion luokan SM-kilpailujen voitto
  • Kilpailumenestystä latinalais- ja vakiotansseissa sekä 10-tanssissa

Televisiotähdestä arvostetuksi opettajaksi

Kastanja on osallistunut myös televisiotuotantoihin. Hän kilpaili Talent-ohjelmassa ja pääsi semifinaaliin kilpatanssiesityksellään. Lisäksi hänet nähtiin nuorempana Tanssii Tähtien Kanssa -ohjelman ensimmäisellä tuotantokaudella esiintymässä.

Nykyään Kastanja opettaa kaiken tasoisia tanssijoita pääkaupunkiseudulla, erityisesti keskittyen latinalaistansseihin. Hänen tunneillaan käy niin vasta-alkajia kuin kansainvälisiin kilpailuihin tähtääviä tanssijoita. Kastanjan opetustyyli on määrätietoinen, mutta hän pitää aina pilkkeen silmäkulmassa, luoden ilmapiirin, jossa jokainen uskaltaa heittäytyä rohkeasti mukaan.

Koulutus ja työkokemus

Kastanja Rauhala valmistui vuonna 2018 Tampereen yliopistosta Kauppatieteiden maisteriksi, erikoistuen vakuutuksiin ja riskeihin. Hänen uransa on monipuolinen, sillä hän on työskennellyt muun muassa Lähitapiolassa, F-Securella ja Deloittella. Samalla hän on toiminut tanssinopettajana muun muassa Stepup-tanssikoulussa ja Haapalainen Suutari-Jääskö tanssistudioilla Helsingissä.

Matkailu ja vapaa-aika

Vapaa-ajallaan Kastanja rakastaa matkustaa ja kokea uusia kulttuureja. Hän matkustaa usein sekä ystäviensä kanssa että yksin, ja nauttii erityisesti uusien tanssityylien ja -kulttuurien tutkimisesta. Kastanjan avoin ja utelias luonne tekee hänestä loistavan matkakumppanin ja inspiroivan tanssinopettajan.

Tanssinopetuksen filosofia

Kastanja uskoo, että tanssi on keino ilmaista itseään ja löytää yhteys toisiin ihmisiin. Hänen tunneillaan keskitytään tanssin eri elementteihin koreografioiden ja erilaisten harjoitteiden avulla, jotka haastavat tanssijaa sopivassa suhteessa hänen omaan tasoonsa. Kastanja haluaa luoda turvallisen ja inspiroivan ilmapiirin, jossa jokainen uskaltaa heittäytyä tanssin vietäväksi.

Kastanja Rauhalan tulevaisuuden suunnitelmat

Kastanjan tavoitteena on jatkaa tanssinopetuksen parissa ja kehittää itseään edelleen tanssin alalla. Hän haluaa tuoda uusia ideoita ja näkemyksiä tanssiyhteisöön ja inspiroida muita tanssijoita saavuttamaan omat tavoitteensa. Kastanjan innostus ja omistautuminen tanssille tekevät hänestä arvostetun opettajan ja esikuvan monille.

Kastanjan vinkit aloitteleville tanssijoille

1. Ole rohkea ja avoin: Uskalla kokeilla uusia asioita ja heittäytyä tanssin pyörteisiin. Jokainen tanssikokemus on mahdollisuus oppia ja kehittyä.

2. Treenaa säännöllisesti: Tanssissa, kuten kaikessa muussakin, harjoitus tekee mestarin. Säännöllinen harjoittelu auttaa kehittämään taitoja ja parantamaan suorituskykyä.

3. Pidä hauskaa: Tanssin tulisi olla ennen kaikkea hauskaa ja nautinnollista. Muista nauttia tanssista ja sen tuomasta ilosta.

4. Kuuntele kehoasi: Tanssiessa on tärkeää kuunnella omaa kehoa ja pitää huolta siitä. Huolehdi riittävästä levosta ja palautumisesta.

5. Etsi inspiraatiota: Inspiraatio voi löytyä monista eri lähteistä, kuten musiikista, muista tanssijoista tai kulttuureista. Anna itsellesi lupa inspiroitua ja löytää uusia näkökulmia tanssiin.

Kastanjan tanssinopetuksen periaatteet

Kastanjan opetuksessa korostuu yksilöllisyys ja oppilaiden omien vahvuuksien kehittäminen. Hän uskoo, että jokaisella tanssijalla on omat ainutlaatuiset piirteensä ja vahvuutensa, joita tulee tukea ja vahvistaa. Kastanja haluaa luoda opetustilanteita, joissa oppilaat voivat kasvaa ja kehittyä omassa tahdissaan, saaden samalla tarvittavaa tukea ja kannustusta.

Yhteenveto

Kastanja Rauhala on monipuolinen ja lahjakas tanssinopettaja, joka tuo intohimonsa ja osaamisensa Tanssii Tähtien Kanssa -ohjelmaan. Hänen taustansa kilpatanssijana ja akateeminen koulutuksensa tekevät hänestä ainutlaatuisen opettajan, joka osaa yhdistää tanssin taiteen ja tieteellisen ajattelun. Kastanjan opettamat tunnit ovat täynnä energiaa, iloa ja haasteita, ja hänen oppilaansa voivat luottaa saavansa parasta mahdollista ohjausta ja tukea.

Edullisesti matkalle - lentäen

Yksi kommentti artikkeliin ”Kastanja Rauhala TTK opettajaksi”

Vastaa