Kivijalkabusiness ei kannata: Janne Kataja

Janne Katajan lapsuushaave oli oman lelukaupan perustaminen ja pyörittäminen. Siitä ideasta sai alkunsa Riihimäen Pieni Lelukauppa vuonna 2018. Nykyään Pieniä Lelukauppoja on jo neljä, Riihimäellä, Lempäälän Ideaparkissa sekä Helsingin ja Tampereen Stockmanneilla. Helsingin puoti on Pohjoismaiden suurin lelukauppa ja yhteensä leluparatiiseissa on jo yli 2600 m2 täynnä leluja ja pelejä harvinaisuuksista hitteihin. Hyllyistämme löytyy myös mm. laajat valikoimat Grimasin tuotteita, heliumpalloja, naamiaisasuja sekä pienoismalleja. Mukana menossa on myös Suomen suurin lelujen verkkokauppa Leluplaneetta.fi. Pientä on siis enää vain nimi!

Janne Kataja, suomalainen viihdetaiteilija ja juontaja, on tunnettu monipuolisesta urastaan televisiossa, radiossa ja teatterissa. Hän on käsitellyt julkisuudessa ruoka-aineallergioitaan ja astmaa. Lisäksi Kataja on kertonut sosiaalisessa mediassa omistamiensa kivijalkaliikkeiden haasteista maailmanpoliittisen tilanteen muutosten seurauksena, korostaen erikoisliikkeiden ja pienten yritysten tukemisen tärkeyttä. Hänen yrityksensä Hihhihhii Oy on kohdannut taloudellisia vaikeuksia viime aikoina.

Vuonna 2022 tilanne näytti erilaiselta

Janne Katajan yritys Hihhihhii Oy, joka muun muassa tuottaa tv-sarjoja ja omistaa lelukauppoja Helsingissä, Riihimäellä ja Tampereella, on tehnyt viime vuosina miljoonaliikevaihtoa. Viimeksi yrityksen liikevaihto oli 5,5 miljoonaa euroa. Vaikka liiketoiminta on ollut menestyksekästä, viimeisin tilikausi toi mukanaan haasteita: yritys koki 214 000 euron tappiot. Viimeisen neljän vuoden aikana Jannen pulju on tehnyt liikevaihtoa yli 16 miljoonaa, mutta vuorovuosina se on tehnyt tappiota ja voittoa. Suurin tappio on vuodelta 2019 – silloin se oli 666 000 euroa.

Viime vuoden kesäkuussa oli pakko tehdä toimenpiteitä,

– Tampereen Pieni Lelukauppa lopettaa toimintansa osoitteessa Hämeenkatu 20. Sijainti joukkoliikennekadun varrella on osoittautunut hankalaksi tavoitettavuutensa takia, kertoi Janne.

Kyseinen lelukauppa muutti Lempäälässä sijaitsevaan Ideapark-ostoskeskukseen.

Mutta jos bisnes ei oikein luista, niin onneksi lavalla onnistuu….

Edullisesti matkalle - lentäen

Yksi kommentti artikkeliin ”Kivijalkabusiness ei kannata: Janne Kataja”

Vastaa