Krista Pärmäkosken arki ei ole vain sivakointia

Krista Pärmäkosken lopettamispuheet ovat ainakin nyt asetettu sivuun – kiitos voiton Salpausselän kisoissa.

Krista Pärmäkosken paluu maailmancupin huipulle neljän vuoden tauon jälkeen on merkittävä saavutus. Hän yllätti itsensä ja monet muut voittamalla 20 kilometrin perinteisen hiihtotavan kisan Lahdessa. Tämä voitto oli hänelle erityisen tärkeä, sillä aikaisemmin hän oli kokenut uransa huonoimman maailmancupin sijoituksen Sveitsin Gomsissa.

Pärmäkoski on tunnettu kokeneena kilpailijana, joka on kyennyt nousemaan takaisin huipulle vaikeuksien jälkeen. Hänen voittonsa Lahdessa osoittaa hänen kykynsä ja sitkeytensä kilpaurheilijana.

Henkilökohtaiset haasteet

Krista Pärmäkoski on pysynyt vaitonaisena henkilökohtaisista haasteistaan, jotka ovat vaikuttaneet hänen suorituksiinsa. Hän mainitsi kuitenkin, että päätös jättää Pohjois-Amerikan kiertue väliin oli hänelle eduksi. Pärmäkoski keskittyi harjoitteluun kotona ja kertoi, että hänen koiraansa Edvin, on auttanut pitämään hänet virkeänä ja aktiivisena.

Tämä strategia näytti tuottavan tulosta, sillä Pärmäkoski nousi jälleen voittajaksi maailmancupissa. Hän korostaa myös Seinäjoella tehtyä 20 kilometrin kisasimulaation merkitystä valmistautumisessaan.

Valmistautuminen ja strategia

Pärmäkosken valmistautumiseen kuului taktista suunnittelua ja energiansäästöä. Hän piti mielessään, ettei kuluta liikaa energiaa alkumatkasta, vaikka yleisön kannustus olikin voimakasta. Hän keskittyi tekniikkaan ja piti vauhtinsa hallinnassa koko kisan ajan.

Tämä strategia osoitti hänen kokemuksensa ja älykkyytensä kilpailijana. Hän ymmärsi, milloin oli oikea hetki säästää energiaa ja milloin panostaa täysillä.

Vaikeudet ja niistä selviytyminen

Pärmäkosken ura on kokenut myös vaikeuksia. Hän kertoi joulukuussa sairastaneensa koronaviruksen, mikä hidasti hänen vauhtiaan. Hänen nousunsa takaisin voittajaksi ei ollut suoraviivaista. Hän on kuitenkin osoittanut, että vaikeuksista huolimatta hän pystyy palautumaan ja saavuttamaan huipputuloksia. Salpausselän voitojn jälkeen Pärmäkoski tarjosi kuitin myös Viaplayn asiantuntijoille – heitä nimeämättä.

– Oikeastaan ennen Kuopiota taisi joku Viaplaylla sanoa, että nostaa ennakkosuosikeiksi tänne muita suomalaisia, eikä mun nimeä, joka unohdettiin siinä vaiheessa. Se oli mukava tällainen tsemppaus itsellenikin, että kyllä täältä tullaan vielä.

Hänen tarinansa on inspiraatio monille urheilijoille, jotka kohtaavat vastoinkäymisiä urallaan.

Yleisön ja median vaikutus

Pärmäkosken suoritukset ovat herättäneet huomiota mediassa ja yleisön keskuudessa. Hän mainitsi, että tunsi itsensä unohdetuksi, kun hänen nimeään ei mainittu ennakkosuosikkien joukossa Viaplayn lähetyksessä. Tämä antoi hänelle lisämotivaatiota näyttää kykynsä ja saavuttaa menestystä.

Tämä osoittaa, miten urheilijat voivat käyttää median ja yleisön odotuksia motivaationa ja voimanlähteenä.

Kristan merkitys sosiaalisessa mediassa

Krista Pärmäkoski ei ole vain menestynyt urheilija, vaan hän on myös aktiivinen sosiaalisen median käyttäjä. Hänellä on Instagramissa lähes 100 000 seuraajaa, mikä kertoo hänen suosiostaan ja vaikutusvaltaisuudestaan myös urheilun ulkopuolella.

Hänen aktiivinen läsnäolonsa sosiaalisessa mediassa antaa faneille mahdollisuuden seurata hänen elämäänsä ja uraansa lähempää.

Lista Kristan saavutuksista

  1. Maailmancupin voitto Lahdessa 20 kilometrin perinteisellä hiihtotavalla.
  2. Neljän vuoden tauon jälkeen paluu maailmancupin huipulle.
  3. Vastusten voittaminen, kuten uransa huonoin sijoitus Sveitsin Gomsissa.
  4. Koronaviruksesta toipuminen ja paluu kilpailuihin.
  5. Vaikuttava sosiaalisen median läsnäolo, lähes 100 000 seuraajaa Instagramissa.

Krista ja koirat hänen elämässään

Krista Pärmäkoski, tunnettu hiihtäjä, omistaa syvän rakkauden koiria kohtaan. Hän on taitava koiran kouluttaja, ja hänen äänensävyään kuvaillaan usein lämpimäksi. Krista ja hänen puolisonsa Tommi ovat yhdessä päättäneet, että koirilleen annetaan rakkaudellista, mutta kurinalaista kasvatusta. Heidän perheeseensä kuuluu Edvin-niminen novascotiannoutaja.

Edvin, uusi perheenjäsen

Edvin, joka on 10 viikon ikäinen novascotiannoutaja, on älykäs ja oppii nopeasti. Krista huomaa, että pentu vaatii paljon huomiota ja ulkoilutusta, mutta tuo samalla iloa ja lohtua elämään. Edvinin energinen luonne ja uteliaisuus tekevät hänestä viehättävän perheenjäsenen.

Valinta Edviniin

Pärmäkosket päätyivät novascotiannoutajaan, koska Tommi on hieman allerginen. He valitsivat rodun, joka ei aiheuta allergisia reaktioita. Kristan aiempi koira, Carla, oli myös tärkeä osa heidän elämäänsä, mutta valitettavasti menetti henkensä maaliskuussa 2023.

Koira perheenjäsenenä

Kristan rakkaus koiriin alkoi jo lapsuudessa, kun perheessä oli pitkäkarvaisia collieta. Carla oli sosiaalinen ja iloinen koira, joka menehtyi yllättäen viime vuonna. Suru Carlan menetyksestä oli syvä, mutta Edvinin tulo perheeseen on tuonut uutta iloa.

Krista kertoo, että hänen suurin läheisyytensä koiriensa kanssa ilmenee niiden kyvyssä aistia hänen tunnetilansa. Carla oli aina valmis lohduttamaan, kun Krista oli surullinen. Krista korostaa, kuinka tärkeää on osata lukea koiran ajatuksia ja ymmärtää niiden käyttäytymistä.

Arki Edvinin kanssa

Arki Edvinin kanssa on täynnä energiaa ja oppimista. Krista kertoo, että Edvin kokeilee rajojaan ja on toisinaan oikea riiviö. Koiran kasvatus vaatii johdonmukaisuutta ja kärsivällisyyttä, mutta tuo samalla paljon iloa ja onnea.

Koirat ovat tuoneet Kristan elämään tasapainoa ja iloa, erityisesti urheilijan intensiivisen ja kilpailullisen arjen keskellä. Ne tarjoavat ehdotonta rakkautta ja tukea, riippumatta siitä, miten päivä on mennyt.

Perheen yhteistyö koiran kanssa

Kun Krista on kilpailumatkoilla, Tommi ja hänen vanhempansa huolehtivat Edvinistä. Koiran hoitaminen on yhteistyötä, joka vaatii sitoutumista ja huolenpitoa koko perheeltä. Tämä yhteistyö on tärkeä osa perheen dynamiikkaa ja rakkautta koiria kohtaan.

Edullisesti matkalle - lentäen

Vastaa