Kuka on Daniel Kalejaiye?

Viime syksynä katsojat koukuttanut murhamysteeri Petolliset saa jatkoa Nelosella ja Ruudussa – mukana on myös Daniel. Hän on ehkä Suomen tunnetuin poliisi ja Tiktok-tähti, joka tunnetaan somessa nimellä Konstaapeli Daniel. Daniel on poliisityössä kohdannut paljon valehtelevia nuoria, joten hän on tottunut huomaamaan valheenpeittely-yritykset. Vaikka hän tietää täsmälleen miten valehteleva ihminen toimii, ei hän usko itse pystyvänsä siihen ilman, että hän alkaa hymyillä tai lipasautella asioita. Lupsakka Daniel sanoo, että ”pittää pittää pää kiinni ja tarkkailla” ja että ”syyttää voi vasta kun on todisteet”.  Nähtäväksi jää, noudattaako Petollisten peli samoja lainalaisuuksia, joihin oikeudenvalvoja on tottunut. 

Poliisi on somessa koska sinäkin olet

Poliisi haluaa olla läsnä siellä missä ihmisetkin ovat. Sosiaalisessa mediassa olemme mukana isolla joukolla. Jokaisella poliisilaitoksella on omia sosiaalisen median tilejä. Poliisin tileillä poliisissa työskentelevät kertovat työstään. Jokainen poliisin organisaation tili sekä asiantuntijatili on listattu alla, jotta sinä voit olla varma että kyseessä on oikea poliisin edustaja

.Daniel Kalejaiye.

Daniel Kalejaiye

Vanhempi konstaapeli, Viralliset pelikaverit -hanke

Poliisiammattikorkeakoulu

Facebook @Konstaapeli Daniel

Instagram @konstaapelidaniel

Snapchat @Konstaapelidani

Discord @KonstaapeliDaniel_

TikTok konstaapelidaniel

Suomen tunnetuimman poliisin Daniel Kalejaiyen eli konstaapeli Danielin Tiktok-videot ovat niin suosittuja, että 10 000 katselukertaa on huono saldo. Elokuun alussa Kalejaiye muutti Tampereelle (2023) uutta projektia varten.

Daniel poliisin työstä – tarinaa parin vuoden takaa

Daniel Kalejaiye on aina halunnut auttaa ihmisiä, mikä on vienyt hänet poliisin ammattiin. Ennen poliisiopintoja hän työskenteli hetken media- ja viihdealalla, mutta totesi nopeasti, että haluaa tehdä jotain perinteisempää ja konkreettisempaa. Poliisin ammatin ihmisläheisyys ja -lähtöisyys houkuttelivat häntä, ja hän päätti hakeutua Polamkiin.

Kalejaiyen mukaan ehdottomasti parasta poliisiopinnoissa ovat olleet ihmiset ja uudet ystävät, joita hän on opiskelujen aikana tavannut ja saanut. Erityisesti hän on nauttinut rikoslakiopinnoista, liikuntatunneista ja fyysisesti haastavista harjoituksista. Teoriaopintojen määrä yllätti hänet kuitenkin suuresti, sillä niitä oli ensimmäisten kuukausien aikana erittäin paljon. Opintojen edetessä hän ymmärsi, miksi teoriapohja on niin vahva – poliisi tarvitsee valtavan määrän tietotaitoa tehdäkseen työnsä kunnolla.

Harjoituskeikat kullan arvoisia

Työharjoittelu on ollut Danielille monella tavalla erittäin tarpeellinen ja silmiä avaava kokemus. Opintoihin sisältyneet harjoituskeikat osoittautuivat kullan arvoisiksi. Harjoituksissa opitut tekniikat ja ensitietojenkeruu olivat tarpeellisia, mutta eniten hyötyä oli koulutuksessa opituista kommunikointitaidoista. ”Puhejudoa” tarvitsi työtehtävillä enemmän kuin mitään muuta opetettua tekniikkaa. Työharjoittelun kautta Kalejaiye on oppinut, kuinka tärkeää on osata kommunikoida tehokkaasti ja rauhoittavasti eri tilanteissa.

Daniel toivoo pääsevänsä poliisiurallaan toteuttamaan unelmaansa työskennellä nuorten parissa, esimerkiksi lähipoliisina. Hän uskoo, että nuorisoon panostaminen on tärkeää turvallisen yhteiskunnan varmistamiseksi myös tulevaisuudessa. Kalejaiye pyrkii siihen, että voi olla jollekulle oikealla hetkellä juuri se oikea tuki ja turva, jota tämä tarvitsee.

Daniel Kalejaiyen tavoitteet poliisiurallaan keskittyvät vahvasti nuorten parissa työskentelyyn ja heidän tukemiseensa. Hänen unelmansa on olla lähipoliisi, joka voi auttaa nuoria heidän haasteissaan ja olla positiivinen roolimalli. Nuorten tukeminen ja ohjaaminen oikealle tielle on Danielille sydämen asia, ja hän toivoo voivansa vaikuttaa heidän elämäänsä positiivisesti.

Kalejaiyen intohimo nuorten auttamiseen ja yhteiskunnan turvallisuuden parantamiseen ohjaa häntä eteenpäin urallaan. Hän uskoo, että pienilläkin teoilla ja oikealla tuella voidaan saavuttaa suuria muutoksia. Poliisiopintojen ja työharjoittelun kautta hän on saanut vankan pohjan toteuttaa unelmiaan ja tehdä merkityksellistä työtä nuorten parissa.

Poliisiopinnoissa ja työharjoittelussa opitut kommunikointitaidot ovat osoittautuneet äärimmäisen tärkeiksi. Daniel Kalejaiye korostaa, että tehokas viestintä on usein avainasemassa poliisin työssä. ”Puhejudoa” eli verbaalista itsepuolustusta tarvitaan monissa tilanteissa, jotta konflikteja voidaan ehkäistä ja ratkaista rauhanomaisesti. Nämä taidot ovat erityisen tärkeitä nuorten kanssa työskennellessä, sillä he tarvitsevat usein empaattista ja ymmärtävää aikuista, joka osaa kuunnella ja ohjata.

Edullisesti matkalle - lentäen

0 kommenttia artikkeliin ”Kuka on Daniel Kalejaiye?”

Vastaa