Kuka on? Iso D eli Danny

Sanotaan mitä ja kuka tahansa. niin Danny on aina ollut naistenmies – ja viimeisten vuosikymmenten aikana ennenkaikkea nuorempien naisten naistenmies – vai mitä ajattelette siitä että 81-vuotias Danny sattuu tapailemaan parikymppistä Helmi Loukasmäkeä, ja ennen Helmiä kuvioissa oli toinen seksipommi eli Erika Vikman.

Danny – Suomalaisen musiikin ikoni

Danny, oikealta nimeltään Ilkka Johannes Lipsanen, syntyi 24. syyskuuta 1942 Porissa ja on tunnustettu suomalainen laulaja, yrittäjä sekä musiikkineuvos. Hänen uransa on ollut monipuolinen ja vaikuttava, kattaen yli kuusi vuosikymmentä. Dannyn uran alkuvaiheet, musiikilliset saavutukset, ja hänen merkityksensä suomalaisessa musiikkikulttuurissa ovat olleet merkittäviä.

Dannyn levyjä on myyty noin 600 000 kappaletta, ja hän on tullut tunnetuksi monista ikonisista levytyksistään, kuten ”East Virginia”, ”Kauan”, ja ”Vähän ennen kyyneleitä”. Hänen kykynsä luoda kestäviä hittejä on nostanut hänet suomalaisen musiikin legendaksi. Danny on ollut edelläkävijä myös show-kiertueiden järjestämisessä, aloittaen tämän trendin jo 1960-luvulla. Tämä osoittaa hänen monipuolisuutensa ei ainoastaan artistina, vaan myös viihdyttäjänä ja showmiesnä.

Vuonna 1966 perustettu D-tuotanto on ollut Dannyn ohjelmatoiminnan keskus, ja sen kautta hän on edistänyt useiden muiden artistien uraa. Danny on toiminut myös esiintyvien taiteilijoiden edunvalvojana, toimien Solo ry:n puheenjohtajana ja Gramexin hallituksen jäsenenä. Hänen panoksensa musiikkialan kehittämisessä ja taiteilijoiden oikeuksien edistämisessä on ollut merkittävä.

Dannyn työ on huomioitu laajasti: hänelle on myönnetty Suomen Leijonan ritarimerkki vuonna 1996 ja Iskelmä-Finlandia-palkinto vuonna 2018. Lisäksi hänelle myönnettiin taiteilijaeläke maaliskuussa 2022, tunnustuksena hänen pitkästä ja merkittävästä urastaan suomalaisessa musiikissa.

Show’t, hitit ja elokuvat

Danny on tehnyt uransa aikana lukuisia show-kiertueita, joista erityisesti 1960-luvun Danny-show oli merkittävä. Hän osallistui myös Eurovision laulukilpailujen karsintoihin ja pääsi esittämään musiikkiaan kotimaisissa elokuvissa. Vuosina 1966–1967 julkaistut hitit, kuten ”Kesäkatu” ja ”Vähän ennen kyyneleitä”, vakiinnuttivat hänen asemansa suomalaisen musiikin kentällä.

Dannyja Helmi

Danny ja Helmi Loukasmäki ovat viettäneet Thaimaassa kuusiviikkoista lomaa. Tämä kaksikko, johon kuuluu musiikkivaikuttajia ja muita mielenkiintoisia hahmoja, on nauttinut paikallisesta kulttuurista ja luonnosta. Danny on kärsinyt polvikivuista, mutta lämmin ilmasto on auttanut häntä. Hän suunnittelee polvileikkausta palattuaan Suomeen. Tämä on tärkeää, sillä hänen on oltava kunnossa Retrojengin tulevalle kiertueelle.

Thaimaan kulttuuri on ollut Dannylle ja Helmille rikastuttava kokemus. He ovat tutustuneet paikallisiin ruokiin ja kulttuurin monimuotoisuuteen. Danny on huomannut, että Thaimaan kulttuuri on modernisoitunut vuosien varrella. Uudet ravintolat ja kauppakeskukset ovat osa tätä muutosta. Danny ja Helmi ovat kiinnostuneita buddhalaisuudesta ja ovat vierailleet Buddha-patsailla. He ovat tutkineet paikallista uskontoa ja kokeneet sen opettavaisena.

Kun he palaavat Suomeen, Dannyn tärkein tavoite on polvileikkaus. Sen jälkeen hän keskittyy Retrojengin kiertueeseen ja muihin tuleviin projekteihin. Danny ja Helmi odottavat tulevia tapahtumia, kuten rapujuhlia ja aikaa ystävien kanssa. Heidän matkansa Thaimaassa on ollut seikkailu, joka on yhdistänyt heitä entisestään.

Danny ja Erika

Danny, avasi kirjassaan ”Danny – koko Show” suhteensa ja eronsa laulaja Erika Vikmanin kanssa. Kirjan on kirjoittanut toimittaja ja kirjailija Antti Heikkinen. Siinä kerrotaan, kuinka Danny hurmasi Vikmanin elämänkokemuksellaan, herrasmiesmäisyydellään, huumorilla ja herkkyydellä.Vuonna 2016 lehdistö yhdisti Dannyn ja Vikmanin, ja saman vuoden joulukuussa Danny vahvisti seurustelusuhteensa. Kirjassa kuvaillaan, kuinka Danny näki Erikassa älykkään ja lahjakkaan ihmisen, ja heillä oli syvä huolenpito toisistaan.

Pariskunta ilmoitti erostaan syyskuussa 2020 sosiaalisen median kautta, kertoen suhteen muuttuneen ystävyydeksi. Kirjassa mainitaan, että Dannyn ja Vikmanin eroon vaikutti kolmas osapuoli Vikmanin puolelta. Tämä otti Dannylle koville, mutta heidän suhteensa lämpeni uudelleen ajan myötä. Erityisesti kirjassa mainitaan, että tämän tapahtuman jälkeen Danny teki ”elämänsä ehkä parhaan levyn”.

Kirjassa mainitaan myös Dannyn suhde silloin 21-vuotiaaseen Helmi Loukasmäkeen, joka alkoi työskennellä Dannyn Raumalla sijaitsevalla huvilalla keväällä 2020, Dannyn ollessa vielä suhteessa Vikmaniin. Heidän suhteensa luonne on herättänyt paljon keskustelua, ja erityisesti Dannyn ja Erikan eron jälkeen lehdet spekuloivat kolmiodraamalla Dannyn, Erikan ja Helmin välillä – ja kuinkas sitten kävikään….

Edullisesti matkalle - lentäen

Yksi kommentti artikkeliin ”Kuka on? Iso D eli Danny”

Vastaa