Kuka on Kyllä isä osaa-elokuvan Tom Lindholm

Tom Lindholm (65v) on suomalainen näyttelijä, joka tunnetaan parhaiten ”Kyllä isä osaa” -televisiosarjan ja elokuvan isähahmon roolista. Hän on esiintynyt monissa eri näytelmissä ja elokuvissa, mukaan lukien useissa Tampereen Teatterin ja Tampereen Työväen Teatterin tuotannoissa.

Lindholm on näytellyt muun muassa Tampereen Teatterissa esityksissä kuten ”Tulitikkuja lainaamassa” (1989), ”Othello” (1989) ja ”Sotahevonen” (2010). Tampereen Työväen Teatterissa hänet on nähty esimerkiksi teoksissa ”Piplia” (2004) ja ”Tämä on ryöstö!” (2018).

Hänen filmografiaansa kuuluu useita merkittäviä rooleja sekä elokuvissa että televisiosarjoissa. Lindholmin elokuvia ovat muun muassa ”Olga” (1978), ”Kuutamouimari” (1989), ja ”Kyllä isä osaa -elokuva” (2024), jossa hän palaa tuttuun isähahmon rooliinsa. Televisiosarjoissa hän on esiintynyt esimerkiksi ”Kummelissa” (1992–1993) ja alkuperäisessä ”Kyllä isä osaa” -sarjassa (1994–1995).

”Kyllä isä osaa” -elokuva perustuu samannimiseen suosittuun televisiosarjaan, ja siinä Lindholm palaa isän rooliin. Elokuva kertoo eläkeikäisten vanhempien ja keski-ikäisten lasten tarinan, jossa perheen dynamiikka ja tavat pysyvät ennallaan huolimatta elämänmuutoksista.

Tom Lindholmin työ näyttelijänä on ollut monipuolista ja hänet muistetaan erityisesti roolistaan ”Kyllä isä osaa” -sarjassa ja elokuvassa. Hänen työnsä näytelmien ja muiden tuotantojen parissa kertoo hänen kyvystään ottaa vastaan erilaisia rooleja ja haasteita uransa aikana​

Tom Lindholm paljasti, että näki elokuvan ensimmäistä kertaa vasta kutsuvierasensi-illassa.

– Jännä nähdä, silmillehän se tulee, hän naurahti silloin haastattelussaan MTV:lle.

Pekka Tuttava eli Herra Fläppi eli Tom

Lindholmin ura ei rajoitu pelkästään näyttelemiseen, vaan hänellä on myös toinen pitkäaikainen työ. Hän on esiintynyt luennoitsijahahmo Pekka Tuttavana eli Herra Fläppinä jo 30 vuoden ajan. Tämä sivutyö on vienyt Lindholmin esiintymään monenlaisiin paikkoihin, kuten linja-autoihin ja poreammeisiin, ja hän on tehnyt noin tuhat keikkaa. Näissä tilaisuuksissa Lindholm käyttää fläppitaulua apunaan, ja hänen esityksensä kestävät yleensä noin puoli tuntia. Hän räätälöi esityksensä aina yleisönsä mukaan.

Lisäksi Lindholm on hiljattain näytellyt Pelle Hermanni ja hypnotisoija -elokuvassa, joka sai ensi-iltansa 22. joulukuuta. Hän on aiemmin esiintynyt myös toisessa Pelle Hermanni -elokuvassa, joka ilmestyi pari vuotta aiemmin. Lindholm korostaa näyttelemisen lisäksi työyhteisön merkitystä ja arvostaa hyviä työolosuhteita ja kemian merkitystä näyttelijöiden kesken.

Tom Lindholmin pitkä ura näyttelijänä ja hänen monipuoliset työnsä teatterissa, televisiossa ja elokuvissa, sekä hänen ainutlaatuinen sivutyönsä luennoitsijana, kertovat hänen monipuolisesta osaamisestaan ja sitoutumisestaan alaansa. Lindholm on myös käsitellyt julkisuutta ja sen tuomia haasteita, korostaen television voimaa ja sen vaikutusta yleisön tunnistamiseen. Hän on myöntänyt, että suuren huomion kohteena oleminen vaati aluksi totuttelua, mutta hän on sittemmin omaksunut asenteen, jossa hän pyrkii aina antamaan aikaa faneilleen.

Tom Lindholmin elämä ja ura ovat osoitus hänen monipuolisesta ja vaikuttavasta panoksestaan suomalaisessa viihdeteollisuudessa. Hänen työnsä ja saavutuksensa ovat tehneet hänestä arvostetun hahmon sekä näyttämöllä että sen ulkopuolella.

Edullisesti matkalle - lentäen

Vastaa