Kuka on Maija Vilkkumaan kanssa biisin tehnyt Aliisa Syrjä

Aliisa Syrjä allekirjoitti levytyssopimuksen Warner Music Finlandin kanssa kesäkuussa 2022, mikä oli merkittävä askel hänen musiikkiurallaan. Hänen ensimmäinen singlensä ”Tää tunne” julkaistiin lokakuun lopussa 2022 ja nousi nopeasti Suomen radiolistalla sijalle 18 tammikuun toisella viikolla 2023.

Taiteellinen visio

Aliisa Syrjä haluaa säilyttää nuoruuden vapauden ja ihastella maailman kauneutta ilman kyynisyyttä. Hän korostaa, että itseään ei tarvitse kovettaa, vaan on tärkeää säilyttää rohkeus olla lapsenmielinen. Nämä ajatukset hän kiteytti 13-sivuisessa manifestissa, jossa hän pohti, mitä hän haluaa artistina välittää.

Haasteet ja läpimurto

Vaikka musiikkimaailman ovet eivät aluksi auenneet helposti, Syrjä ei antanut periksi. Hän kirjoitti selostuksensa sisuuntuneena, ja tämä päättäväisyys kantoi hedelmää. Nyt 23-vuotiaana hänen kappaleensa, kuten ”2:02” ja ”Sydämetön”, soivat säännöllisesti radioissa, ja YleX on nostanut hänet Läpimurto-listallaan vuoden potentiaalisimpien uusien artistien joukkoon.

Festivaalimenestys

Aliisa Syrjän buukkaaminen Suomen suurimmille kesäfestivaaleille vain kuukausi ensimmäisen singlensä julkaisun jälkeen on harvinainen saavutus, johon viime aikoina on kyennyt vain Behm. Tämä osoittaa Syrjän nopeaa nousua ja suurta potentiaalia suomalaisessa pop-musiikissa.

Taiteen täyttämä lapsuus

Aliisa Syrjä kasvoi Ylöjärven Takamaalla, pienessä kyläkoulussa metsän keskellä, missä hänen lapsuutensa oli täynnä tarinoiden kirjoittamista ja kesäteatteria. Tämä taiteen täyttämä ympäristö loi vankan perustan hänen luovalle uralleen.

Musiikin merkitys

Vaikka Aliisa ei viihtynyt perinteisessä musiikkiopistossa, hänen isänsä, joka soitti pianoa, opetti hänelle soittamisen alkeet. Tämä kotiopetus auttoi häntä kehittämään oman musiikillisen ilmaisunsa, ja pian hän alkoi säveltää omia kappaleitaan.

Ensimmäinen oma kappale

Yläasteella Aliisa soitti ensimmäisen kokonaisen oman kappaleensa isälleen. Tämä haikea ja koskettava kappale, jossa pohdittiin onnellisuutta, jätti pysyvän vaikutuksen. Isä antoi palautetta kuin kokeneelle muusikolle, vaikkakin totesi, että kehitettävää vielä riittää.

Perheen taideyhteys

Syrjän perheen taideyhteys on syvä, ja Aliisa on perinyt intohimon taiteeseen sekä vanhemmiltaan että laajemmalta taiteilijasuvultaan. Hänen isänsä työskentelee valosuunnittelijana, äiti on äidinkielenopettaja, ja sisko on monipuolisesti mukana eri taiteenaloilla.

Taiteilijasuvun vaikutus

Aliisan sukunimeen liittyy paineita, sillä hän on osa tunnettua Syrjän taiteilijasukua, johon kuuluu muun muassa Eppu Normaalin jäseniä. Hänen perheensä on kuitenkin aina kannustanut häntä olemaan oma itsensä ja kehittämään omaa taiteellista ääntään.

Kipuilun kautta muusikoksi

Aliisan matka muusikoksi ei ollut suoraviivainen. Ylioppilasjuhlat vuonna 2018 antoivat hänelle rohkeutta esittää omia kappaleitaan julkisesti, mikä johti yhteydenottoon Warner Musicin A&R:n kanssa. Vaikka pandemia hidasti hänen uransa kehitystä, hän ei luopunut unelmastaan vaan jatkoi opintojaan Pop & Jazz Konservatoriossa.

Nuoruuden viisautta ja haasteita

Aliisa kirjoitti itsestään 13-sivuisen kuvauksen, jossa hän korosti haluaan pysyä nuorena ja viisaana omalla tavallaan. Hän käsittelee musiikissaan suuria elämän teemoja nuoren ihmisen näkökulmasta, mikä tekee hänen lähestymistavastaan ainutlaatuisen.

Tuleva albumi ja artistin haasteet

Aliisan ensimmäinen albumi julkaistaan syksyllä, ja siinä hän pohtii, kuinka paljon ihmisen täytyy kovettaa itseään selviytyäkseen tässä maailmassa. Albumi kulkee kyynisyyden ja naiiviuden, toivon ja surun rajamailla, tuoden esille tarpeen säilyttää lapsenmielisyys ja optimismi aikuisuuden haasteiden keskellä.

MAIJA VILKKUMAAN JA ALIISA SYRJÄN KAPPALE BOND-KAMPANJAN TUNNUSMUSIIKIKSI!

Maija Vilkkumaa ja Aliisa Syrjä yhdistivät voimansa elokuvallisella yhteiskappaleella Mulle ei sovi tänään. Kappale on valittu Nelosen kesän Bond-kampanjan tunnusmusiikiksi.
 
Maija Vilkkumaan ja Aliisa Syrjän yhteisduetto Mulle ei sovi tänään julkaistiin 12.4. ja se sai ensiesityksensä Voice of Finlandin toisessa semifinaalissa. Kappale on valittu Bond-kampanjan tunnusmusiikiksi Nelosella, ja on siten historian ensimmäinen uusi suomenkielinen kappale, joka kuullaan Bond-elokuvakampanjan yhteydessä.
 
”Kappale on dramaattinen ja hieno, ja heti ensikuulemalta siitä tuli mieleen ikoniset Bond-elokuvat ja niiden tunnarit. Bond-elokuvissa ei ainakaan vielä ole nähty pääroolissa naisoletettua, eikä niiden tunnuskappaleen esittäjänä ole ollut kahta naisartistia. Onkin upeaa, että saimme tällaisen kotimaisten, valovoimaisten ja vahvojen naisten esittämän ja tekemän kappaleen osaksi kampanjaamme”, iloitsee kampanjasta vastannut Nelonen Median Head of Marketing Matti Markkola.
 
Elokuvallinen ja tiivistunnelmainen teos syntyi Maijan ja Aliisan hyppysissä nopeasti. Kappaleen inspiraationa toimivat ikoniset Bond-elokuvien tunnaribiisit, ja sen tuotannosta vastasivat artistien luottotuottajat Atso Soivio ja Elias Heikkinen yhdessä Maija Vilkkumaan kanssa.
 
”Olen aina harmitellut sitä, etten suomalaisena lauluntekijänä koskaan tule pääsemään tekemään Bond-tunnaria. Olikin ihan mieletöntä kun kuulin, että biisistämme tulee Bond-tunnusmusiikki Nelosen kampanjaan! Kappale on elokuvallinen ja lyyrinen teos, jossa taistelemme näkymättömiä voimia vastaan ja nousemme. Ehkä vähän entistä rikkinäisempinä, mutta nousemme silti. Biisissä soi tuska ja samaan aikaan valtava elämänhalu. Me sanomme kuolemalle: ei sovi tänään!”, kertoo Maija.
 
”Biisistä tuli teos! Se on kunnianhimoinen ja voimakas biisi ihmisen loputtomasta sitkeydestä selvitä, ja uhosta päättää nousta – oli suo kuinka upottava tahansa”, Aliisa komppaa.
 
Nelonen esittää kesän aikana kaikki Bond-elokuvat 27.5. alkaen tiistaisin ja keskiviikkoisin klo 21. Mulle ei sovi tänään -kappale kuullaan kaikessa Nelosen Bond-mainonnassa koko kesän ajan.

Katso kampanjan video täältä!

Kuuntele Mulle ei sovi tänään-kappale täältä! 

Lue myös: Kuka soitti (diginyt.fi)

Edullisesti matkalle - lentäen

Vastaa