Kuka on Suomen surkeimmat kuskit juontaja: Eero Ettala

Eero Ettala on tunnettu suomalainen lumilautailija, joka on myös luonut uraa televisiojuontajana. Hän aloitti televisiouransa MTV3:lla juontaen aluksi ohjelmaa ”Ota rahat ja juokse”, ja on myöhemmin toiminut juontajana ohjelmassa ”Suomen surkein kuski”. Ettalan kyky kokeilla uusia asioita ja laajentaa osaamistaan näkyy hänen siirtymisessään lumilautailun parista televisio-ohjelmien juontamiseen.

Lisäksi Ettala on aktiivinen myös yksityiselämässään. Hän kihlautui radiojuontaja Tuija Pehkosen kanssa elokuussa 2019, ja heidän avioliittonsa alkoi joulukuussa samana vuonna. Pariskunnalla on kaksi lasta, joista toinen saapui perheeseen juuri viime vuoden loppupuolella. He julkaisivat ilouutisen Instagramissa, missä nelihenkinen perhe poseeraa hississä ja Pehkonen ottaa kuvan peilin kautta. Julkaisun kuvatekstissä Pehkonen iloitsee uuden perheenjäsenen saapumisesta käyttäen sydänemojeja. Kommenttikentässä monet julkisuuden henkilöt, kuten juontaja Tinni Wikström, laulaja Krista Siegfrids ja toimittaja Laura Haimila, ovat osoittaneet onnittelunsa pariskunnalle. Tuija Pehkonen on tunnettu radio- ja tv-juontaja, joka on esiintynyt useissa televisio-ohjelmissa, kuten ”Suomen ihanimmat häät”, ”Huippujengi” ja ”Rankat duunit”. Hän on myös ollut mukana ”Tanssii tähtien kanssa” -ohjelman juontotiimissä.

Pehkonen ja Ettala pitivät suhteensa alkuun salassa julkisuudelta, mutta yllättivät seuraajansa ilmoittamalla kihlautumisestaan elokuussa 2019. He menivät naimisiin joulukuussa samana vuonna, ja heidän esikoislapsensa syntyi syyskuussa 2020.

Ettalan monipuolinen ura ja aktiivinen elämäntapa kuvastavat hänen monitahoista lahjakkuuttaan ja kykyään menestyä useilla eri aloilla. Ettala on tehnyt merkittävän uran niin urheilussa kuin viihteessäkin, tehden hänestä tunnetun hahmon suomalaisessa julkisessa elämässä.

Eero ja urheilura

Eero koki merkittävän loukkaantumisen vuonna 2007, kun hänen polvensa eturistiside meni poikki. Tämä tapahtuma sai hänet epäilemään uransa jatkoa lumilautailijana. Ettala kuvailee tuota hetkeä sairaalavuoteella valahtaneena valkoiseksi, peläten uransa päättymistä. Onneksi lääkäri rauhoitteli häntä ja vakuutti, että ura voisi jatkua leikkauksen jälkeen.

Ettala palasi lopulta rinteeseen puolen vuoden intensiivisen kuntoutuksen jälkeen. Hän pitää kokemaansa loukkaantumista opettavaisena, sillä se sai hänet arvostamaan uraansa enemmän. Kuitenkin tämä ensimmäinen vakava loukkaantuminen ei jäänyt ainoaksi. Hänen polvensa on leikattu kahdeksan kertaa. Ettala on suhtautunut uraansa realistisesti, ymmärtäen, että hänen kilpauransa lumilautailijana ei kestäisi ikuisesti. Hän on ottanut uransa vuosi kerrallaan, seuraten kehonsa kestävyyttä ja sponsorien tukea.

Eero vauhdissa:

Eero ja matkailuautot

Eero on löytänyt matkailuautoista uuden tavan liikkua ja majoittua sekä työ- että vapaa-ajan matkoillaan. Koronapandemian aikana, kun rinteet ja hotellit suljettiin, Ettala ja hänen ystävänsä ratkaisivat yöpymispulman vuokraamalla matkailuauton. Tämä kokemus avasi hänelle uudenlaisen vapauden ja monipuolisuuden matkustamiseen.

Ettala on käyttänyt matkailuautoa useisiin eri tarkoituksiin. Hän on esimerkiksi yöpynyt autossa viikkoja kerrallaan laskureissuillaan. Lisäksi matkailuauto on ollut mukana perhematkoilla, kuten reissussa vaimonsa Tuija Pehkosen synnyinseuduille Iisalmeen ja Turun saariston rengasreitille.

Matkailuautoilun etuja Ettalan mukaan ovat sen käytännöllisyys ja monipuolisuus, erityisesti lumilautailumatkoilla. Hän korostaa myös varautumisen tärkeyttä erityisesti talviolosuhteissa, kuten kaasupullojen ja vesitankkien asianmukaisessa käytössä. Lisäksi matkailuauton vuokraajalle on tärkeää kertoa rehellisesti, millaisiin olosuhteisiin autoa ollaan käyttämässä, ja esimerkiksi talvirenkaiden tarve vuoristossa ajettaessa.

Ettalan kokemus matkailuautoilusta kuvastaa hyvin hänen elämäntyylinsä joustavuutta ja seikkailunhalua, sekä hänen kykyään sopeutua uusiin tilanteisiin ja hyödyntää niitä elämänsä rikastuttamiseksi.

Edullisesti matkalle - lentäen

Vastaa