Kuka on Ville Galle

Tiesitkö, että Ville Galle ei käynyt lukiota? Sen ainakin tiesit, että mies on urheilumiehiä… ja se, että miehelle on Jaren kanssa tullut täyteen 14 vuotta keikkailua JVG:n nimissä, ja ikää on 36-vuotta (s. 4. lokakuuta 1987).

Ville Galle, täydeltä nimeltään Ville-Petteri Galle, on suomalainen muusikko, joka on tullut tunnetuksi erityisesti osana suosittua räppiduoa JVG. JVG, joka koostuu Ville Gallesta ja hänen ystävästään Jare Brandista, on yksi Suomen tunnetuimmista ja menestyneimmistä rap-ryhmistä.

Ura ja saavutukset

Ville Galle aloitti uransa musiikin parissa nuorena ja nousi suuren yleisön tietoisuuteen JVG:n myötä. Duo on julkaissut useita albumeita, ja niiden kappaleet ovat saavuttaneet suurta suosiota Suomessa. JVG tunnetaan energisistä esiintymisistään ja tarttuvista kappaleistaan, jotka yhdistävät rap-musiikkia ja pop-elementtejä. Heidän musiikkinsa on saavuttanut useita listaykkösiä ja he ovat voittaneet lukuisia musiikkipalkintoja. JVG:n menestystarina on tuntunut ikuiselta vapulta, mutta jossain vaiheessa duon piti pysähtyä toteamaan, että heistä on tullut aikuisia.

Vuonna 2022 JVG, eli Jare Joakim Brand ja Ville-Petteri Galle, julkaisivat seitsemännen albuminsa ”Mun tapa pelata”. Tämä albumi erottui aiemmista tuotannoista syvällisempien teemojensa ansiosta. Kappaleissa käsitellään muun muassa tunteiden ilmaisua ja haavoittuvuutta, kuten sitä, että myös miehet voivat itkeä. Albumin syntyyn vaikutti merkittävästi korona-aika, joka pakotti duon pysähtymään ja pohtimaan elämäänsä sekä uraansa ensimmäistä kertaa kymmeneen vuoteen.

Henkilökohtainen elämä

Ville Gallen henkilökohtainen elämä on ollut myös julkisuuden valokeilassa. Hän on tunnettu paitsi musiikillisesta lahjakkuudestaan, myös sosiaalisesta persoonastaan. Galle on usein nähty julkisuudessa erilaisten tapahtumien ja projektien yhteydessä. Hänen kesämökkiprojektinsa, joka esitellään Huvila & Huussi -ohjelmassa, on yksi esimerkki hänen monipuolisista kiinnostuksen kohteistaan. Siinä missä bändikaveri on lipsauttanut kuva vaimostaan myös sosiaaliseen mediaan, Ville Galle on ollut yksityisempi.

Viime syksynä VilleGalle ja hänen kumppaninsa viettivät aikaa Dubrovnikissa, mikä on tullut ilmi pariskunnan sosiaalisen median päivityksistä. Dubrovnik, tunnettu kaunis merellinen kaupunki, on tarjonnut heille ihanteellisen ympäristön lomailuun. Pariskunnan somekanavat ovat paljastaneet, että he ovat nauttineet sekä salilla käymisestä että herkuttelusta paikallisilla merenantimilla, kuten ostereilla. (raportoi Seiska viime syksynä).

VilleGallen kumppani on jakanut sosiaalisessa mediassa kuvia ja materiaalia salilla treenaamisesta, mikä osoittaa pariskunnan arvostavan terveellistä ja aktiivista elämäntapaa. Toisaalta he ovat myös nauttineet paikallisista herkuista, mikä kertoo tasapainoisesta elämäntavasta, jossa sekä liikunta että hyvä ruoka ovat keskeisessä roolissa. VilleGallen kulta työskentelee julkkisten ja varakkaiden suosiman kuntosalin vastaanotossa Helsingin keskustassa. Asiakkaina ovat muun muassa Nanna Karalahti, Sami Kuronen ja Kimi Räikkösen Minttu-vaimo. Myös VilleGalle on nähty salilla treenaamassa.

VilleGallen ja hänen kumppaninsa suhde tuli julkisuuteen vuonna 2020, kun Seiska paljasti heidän tapailevan. Pariskunnan suhde on jatkunut yli kolme vuotta, ja he ovat oppineet jakamaan materiaalia sosiaalisessa mediassa vain rajallisesti ja harvakseltaan, suojellakseen yksityisyyttään.

Pariskunta on lomaillut yhdessä eri puolilla maailmaa, ja heidän lomakuviaan on nähty vaihtelevissa maisemissa, auringonlaskuista lumisiin tunnelmiin. Vaikka on ollut vihjeitä avoliitosta, osoitepalvelun mukaan he eivät ole muuttaneet saman katon alle. Tämä kertoo siitä, että vaikka he viettävät paljon aikaa yhdessä, he pitävät yksityiselämänsä melko matalaprofiilisena.

Merkitys Suomen musiikkikentässä

Ville Galle on merkittävä hahmo Suomen musiikkikentässä. Hänen ja JVG:n vaikutus nuorempaan sukupolveen ja suomalaiseen popkulttuuriin on ollut huomattava. Heidän musiikkinsa yhdistää eri sukupolvia ja on tuonut uudenlaista energiaa Suomen musiikkimaisemaan. Galle on esimerkki siitä, kuinka monipuolinen ja dynaaminen suomalainen musiikkikulttuuri on.

Golf harrastuksena

JVG:n jäsenet löysivät koronatauon aikana golfin, joka tarjosi heille vastapainoa tiiviille keikkatahdille. Golfsta tuli keino tasapainottaa artistielämää ja edisti heidän aikuistumistaan. JVG on tunnettu energisestä lavapresenssistään, mutta golfkentällä he löysivät rauhallisempaa aikaa itselleen ja mahdollisuuden keskittyä henkiseen kasvuun. Galle kertoo kaksikon olevan kuin hyvä viini, joka paranee vanhetessaan. Hänen mukaansa he ovat hyvässä fyysisessä kunnossa.

Dokumentti ”Vuodet ollu tuulisii”

Maaliskuussa 2022 sai ensi-iltansa dokumentti ”Vuodet ollu tuulisii”, joka kertoo JVG:n urasta. Dokumentti toimi terapiatuntina duolle, kun he näkivät ensimmäistä kertaa itse, minkälaisia ihmisiä he ovat kulissien takana. Pitkäaikainen jatkuva kiertäminen oli erkaannuttanut heidät arkielämästä ja pannut heidän välinsä koetukselle.

Nuoret räppärit ja JVG:n asema

JVG on tunnettu suomalaisen rap-musiikin konkariosastona. He ovat olleet vaikuttajia monille uusille, nuorille räppäreille, jotka ovat nousseet suosioon esimerkiksi Spotifyn kautta. JVG on seurannut ja inspiroitunut nuorten artistien innokkuudesta, mikä on auttanut heitä pysymään mukana musiikkialan uusissa virtauksissa.

JVG ja PME Records

JVG perusti PME Records -levy-yhtiön vuonna 2012, ja he ovat nyt sen osakkaina. Levy-yhtiö keskittyy nousevien räppärien tukemiseen, ja VilleGalle toimii A&R-henkilönä, auttaen uusia artisteja kehittymään ja kiinnittymään levy-yhtiölle. JVG on näin ollen vaikuttanut suomalaisen rap-musiikin kenttään myös mentorina ja tukijana uusille artisteille.

Yhteenveto

JVG, erityisesti albumilla ”Mun tapa pelata”, on osoittanut kykynsä käsitellä syvällisempiä teemoja ja kasvaa artisteina. Korona-aika antoi heille mahdollisuuden pysähtyä ja pohtia elämäänsä, mikä heijastui heidän musiikissaan. Golfsta tuli heille tärkeä harrastus, joka tasapainotti artistielämää. Dokumentti ”Vuodet ollu tuulisii” avasi uuden näkökulman heidän uraansa ja henkilökohtaiseen elämäänsä. JVG:n rooli suomalaisen rap-musiikin kentässä on merkittävä, ei ainoastaan artisteina vaan myös uusien lahjakkuuksien mentoreina ja tukijoina PME Recordsin kautta.

Edullisesti matkalle - lentäen

Yksi kommentti artikkeliin ”Kuka on Ville Galle”

Vastaa