Lavalta ääninäyttelijäksi, monipuolisuuden tuoma voima: Arttu Wiskari

Arttu Wiskari syntyi 16. syyskuuta 1984 Espoossa. Hän aloitti musiikkiuransa esiintymällä yhtyeissä Albron Blues Bulevardi ja The Lucky Street Band. Vuonna 2010 hän saavutti suuren suosion Mökkitie-kappaleellaan, joka toimi hänen läpimurtonaan. Wiskarin musiikki on tunnettu siitä, että se koskettaa suomalaisia kuulijoita maanläheisillä sanoituksillaan ja melodioillaan.

Ennen kaupallista menestystä Wiskari esiintyi usein pienissä keikoissa ja festivaaleilla. Tämä antoi hänelle mahdollisuuden kehittää esiintymistaitojaan ja luoda vankan fanipohjan. Hän sai paljon huomiota myös yhteistyöstään Janne Rintalan kanssa, joka on ollut merkittävä osa Wiskarin musiikillista menestystä.

Yhtye ja sen jäsenet

Vuonna 2008 Arttu Wiskari perusti oman yhtyeensä, johon alun perin kuului hänen lisäkseen Janne Rintala. Rintala soittaa yhtyeessä pianoa ja toimii myös Wiskarin läheisenä yhteistyökumppanina musiikin säveltämisessä ja sanoittamisessa. Myöhemmin yhtyeeseen liittyivät myös Mikko Vehmala, Marko Jansson ja Toni Porthén. Tämä kokoonpano on mahdollistanut Wiskarin monipuolisen musiikillisen ilmaisun ja rikastuttanut hänen soundiaan.

Yhtyeen jäsenet ovat ammattimuusikoita, joilla on laaja kokemus erilaisista musiikkityyleistä. Tämä monipuolisuus heijastuu yhtyeen esityksissä, joissa kuullaan niin perinteistä suomalaista iskelmää kuin modernimpaa popmusiikkia. Festivaalitapahtumissa yhtyeen lavalla nähdään usein myös taustalaulajia, saksofonisti ja viulisti, mikä tuo esityksiin lisää syvyyttä ja dynamiikkaa.

Elokuvanäyttelijä ja ääninäyttelijä

Musiikkiuran ohella Arttu Wiskari on tehnyt uraa myös elokuvanäyttelijänä ja ääninäyttelijänä. Hän on näytellyt Miika Ullakon ohjaamissa indie-elokuvissa Graffiti meissä (2006) ja Mitä meistä tuli (2009). Jälkimmäisen elokuvan soundtrack sisältää muun muassa Wiskarin ja Rintalan tilaustyönä tekemiä kappaleita, jotka ovat saaneet paljon kiitosta.

Wiskari on myös ääninäytellyt useissa tunnetuissa animaatioelokuvissa, kuten Kung Fu Panda -sarjassa, jossa hän on antanut äänensä mestari Mantiselle. Vuonna 2018 hän näytteli pääosaa Supermarsu-elokuvassa, joka saavutti suosiota sekä lasten että aikuisten keskuudessa. Viimeisimpänä hän on esiintynyt Inside Out – mielen sopukoissa 2 -elokuvassa, joka on kaikkien aikojen tuottoisin Pixar-elokuva.

RTV-Yhtymän rautakauppa ja yritystoiminta

Ennen täysipäiväiseksi muusikoksi ryhtymistä Arttu Wiskari työskenteli RTV-Yhtymän rautakaupassa. Hän jatkoi työskentelyä rautakaupassa vielä vuonna 2011, mutta luopui tästä työstä esiintymiskiireiden vuoksi. Lokakuussa 2010 Wiskari perusti oman yrityksen nimeltä AW-Groove, joka keskittyy hoitamaan hänen musiikkiuraansa liittyviä asioita.

Yritystoiminnan kautta Wiskari on voinut hallita paremmin uraansa ja varmistaa, että kaikki hänen musiikkiin liittyvät toiminnot hoidetaan ammattimaisesti. AW-Groove on ollut keskeinen tekijä Wiskarin menestyksen takaamisessa, sillä se mahdollistaa hänen keskittymisensä täysipainoisesti musiikin tekemiseen ja esiintymiseen.

Ravintola Wiskarila

Elokuussa 2019 Arttu Wiskari avasi Wiskarila-nimisen ravintolan Espoon Kivenlahdessa. Ravintola on saanut paljon kiitosta niin ruuastaan kuin tunnelmastaan, ja siitä on tullut suosittu kohtaamispaikka paikallisille asukkaille. Wiskarila tarjoaa monipuolisen valikoiman suomalaisia herkkuja ja kansainvälisiä ruokia, ja sen rento ilmapiiri houkuttelee asiakkaita viihtymään pidemmäksikin aikaa.

Ravintola on myös toiminut paikkana monille live-esityksille ja tapahtumille, mikä on lisännyt sen vetovoimaa. Wiskari itse on esiintynyt useita kertoja ravintolassaan, ja nämä keikat ovat aina olleet loppuunmyytyjä. Wiskarila onkin vakiinnuttanut paikkansa Espoon ravintolakentässä ja osoittanut, että Wiskari on monipuolinen yrittäjä.

Listaus: Arttu Wiskarin uran kohokohtia

  • 2010: Läpimurtosingle ”Mökkitie” julkaistiin.
  • 2010: Perusti AW-Groove-yrityksen.
  • 2011: Lopetti työskentelyn RTV-Yhtymän rautakaupassa.
  • 2006-2009: Näytteli Miika Ullakon indie-elokuvissa.
  • 2018: Pääosa Supermarsu-elokuvassa.
  • 2019: Avasi Wiskarila-ravintolan Espoossa.
  • Kung Fu Panda -sarja: Ääninäyttelijänä mestari Mantiksen roolissa.
  • Inside Out – mielen sopukoissa 2: Ääninäyttelijänä isän roolissa.

Yksityiselämä

Arttu Wiskari on naimisissa Pauliina Wiskarin (o.s. Hyöki) kanssa, ja heillä on kaksi lasta. Perhe-elämä on Wiskarille tärkeä ja hän pyrkii tasapainottamaan kiireisen musiikkiuransa viettääkseen aikaa perheensä kanssa. Wiskarin perhe asuu Espoossa, missä myös hänen ravintolansa sijaitsee.

Perhe-elämän ohella Wiskari on aktiivinen sosiaalisessa mediassa, missä hän jakaa arkeaan ja musiikkiaan faniensa kanssa. Hänen aitoutensa ja maanläheisyytensä ovat tehneet hänestä suositun hahmon niin musiikkimaailmassa kuin laajemmin suomalaisessa kulttuurissa.

Tulevaisuuden suunnitelmat

Arttu Wiskari ei aio hidastaa tahtiaan. Hänellä on suunnitelmissa uusia musiikkiprojekteja sekä mahdollisia elokuvarooleja. Hänen tavoitteenaan on jatkaa musiikin tekemistä, joka koskettaa ihmisiä ja tuo esiin suomalaisen elämänmenon erilaisia puolia. Lisäksi Wiskari aikoo laajentaa ravintolatoimintaansa ja mahdollisesti avata uusia ravintoloita tulevaisuudessa.

Wiskari uskoo, että jatkuva kehittyminen ja uusien haasteiden kohtaaminen ovat avainasemassa menestyksen saavuttamisessa. Hän haluaa myös inspiroida muita muusikoita ja taiteilijoita pyrkimään kohti unelmiaan ja uskomaan omaan tekemiseensä.

Edullisesti matkalle - lentäen

Vastaa