Marita Taavitsainen minikiertueelle huhtikuussa

Marita Taavitsainen ja Kari Hirvonen ovat pääosissa ”Satumaan kuningas” -nimisessä teatteriesityksessä, joka lähtee huhtikuussa kiertueelle viidessä Suomen kaupungissa. Esitys on omistettu legendaarisen laulajan Reijo Taipaleen elämälle ja uralle, ja sen ensi-ilta on 5. huhtikuuta Iisalmessa. Kiertue jatkuu Hyvinkäälle 11.4., Imatralle 12.4., Lohjalle 17.4. ja päättyy Huittisiin 18.4.

Teatteriesityksen kuvaus

Satumaan kuningas” kertoo tarinan siitä, kuinka maalaistilan pojasta kasvoi yksi Suomen rakastetuimmista tanssilavojen tähdistä. Esitys on samalla kunnianosoitus Taipaleen ikoniselle kappaleelle ”Satumaa”. Aiemmin kesäteatterina esitetty näytelmä on saanut suuren suosion ja kerännyt tuhansia katsojia sekä saanut kiittävät arvostelut.

Pääosissa

Kari Hirvonen näyttelee Reijo Taipaletta, ja tämä rooli on hänelle ensimmäinen suuri pääosa teatterilavalla. Marita Taavitsainen esittää Taipaleen vaimoa Anitaa, tuoden mukanaan laajan kokemuksensa musiikkinäytelmistä, kuten ”Kari Tapio 15 kesää” -esityksistä. Hirvosen ja Taavitsaisen ohella lavalla nähdään lahjakas nuori näyttelijä Eikka Eronen nuoren Reijo Taipaleen roolissa.

Tuotantotiimi

Näytelmän on käsikirjoittanut Juse Venäläinen, ja ohjaajana toimii Jussi Myllymäki. Koreografian on luonut Merja Kuisma, ja musiikista vastaa Jani Helenius sekä Onnentähti-orkesteri. Lisäksi näyttelijäkaartissa on mukana useita muita tunnettuja nimiä.

Reijo Taipaleen perintö

Reijo Taipale, joka menehtyi huhtikuussa 2019, oli Pro Finlandia -mitalilla palkittu laulaja, joka aloitti levytysuransa vuonna 1962. Taipale tuli tunnetuksi lukuisista iskelmäklassikoista, kuten ”Satumaa”, ”Tähdet meren yllä” ja ”Onnen maa”. Hänen musiikkinsa ja elämäntarinansa ovat olennainen osa suomalaista kulttuuriperintöä.

”Satumaan kuningas” on paitsi kunnianosoitus Taipaleen elämälle, myös ainutlaatuinen tilaisuus kokea uudelleen osa suomalaisen iskelmämusiikin kulta-ajasta. Tämä teatteriesitys tarjoaa katsojille syvällisen kurkistuksen yhden Suomen rakastetuimman artistin elämään ja musiikkiin.

Maritalla käynnissä oman elämän myllerrys

Marita on kokenut suuren muutoksen elämässään. Hän on siirtynyt asumaan omakotitalosta kerrostaloon Hyvinkään keskustassa yhdessä tyttäriensä Stellan, 14, ja Iineksen, 12, sekä perheen koiran, Pommin, kanssa. Vaikka muuttomatka ei ollut pitkä, tämä muutos tuo mukanaan uudenlaisen elämäntahdin ja -tuntuman.

Uusi koti kaupungin ytimessä

Taavitsainen ja hänen tyttärensä ovat nyt asettuneet kauppakeskuksen yhteydessä olevaan tornitaloon, josta avautuvat näkymät kaupungin vilinään. Parveke on uudessa kodissa merkittävä lisä, erityisesti kesäaikaan. Taavitsainen kertoo tyttäriensä olevan innoissaan uudesta näköalastaan kaupunkiin.

Sijainti ja asunnon tilat

Kerrostaloasunnon sijainti on ideaali Taavitsaisen tyttärille, sillä koulumatka on molemmille sopivan pituinen. 90 neliön asunto tarjoaa riittävästi tilaa koko perheelle, mukaan lukien Pommi-koira. Jokaisella perheenjäsenellä on oma huoneensa, ja lisäksi asunnossa on avokeittiö ja olohuone, jotka muodostavat yhden suuren tilan.

Asunnossa on kaksi kylpyhuonetta sekä sauna, jotka ovat tärkeät arjen mukavuutta ajatellen, varsinkin kun tytöt viettävät aikaa peilin edessä.

Kotiin asettuminen ja palvelut

Vaikka Taavitsaisen perhe on asunut uudessa kodissa vasta lyhyen ajan, laulaja kertoo heidän jo viihtyvän siellä hyvin. Kauppakeskuksen palvelut ovat lähellä, mikä tekee arjesta helpompaa. Taavitsainen, joka aiemmin piti enemmän asumisesta hieman syrjemmässä, kokee nyt turvallisemmaksi asua kerrostalossa, missä apu on tarvittaessa lähellä.

Sisustamisen haasteet

Uuden kodin sisustaminen on tuonut mukanaan haasteita, sillä aiemmin isommissa omakotitaloissa asuneelle Taavitsaiselle kaiken sovittaminen pienempään tilaan on ollut vaikeaa. Hän on ratkaissut ongelman vuokraamalla sisävaraston ja hankkimalla uusia huonekaluja uuden kodin mittasuhteisiin sopiviksi. Laulaja, joka valmistui sisustussuunnittelijaksi kahdeksan vuotta sitten, myöntää naurahtaen, että tämä on ollut hänelle tyypillinen ratkaisu.

Uuden kodin sisustuspuuhia hidastavat vain työkiireet. Huhtikuussa jatkuvat Reijo Taipaleen elämästä kertovan Satumaan kuningas -musikaalinäytelmän esitykset.

Ex-tangokuningas Kari Hirvonen esittää Taipaletta ja Taavitsainen tämän Anita-vaimoa. Kesällä on vuorossa toinen Anita, kun laulaja hyppää kesäteatterissa Anita Hirvoseksi.

Edullisesti matkalle - lentäen

Vastaa