Minka Kuustonen kuvaamassa uutta sarjaa

Kulttimaineeseen nousseesta brittisarjasta Rimakauhua ja rakkautta tehdään nyt kotimainen MTV-alkuperäissarja. Nykypäivään sijoittuva draamakomedia kertoo kolmesta pariskunnasta, jotka yrittävät rakkauden, ystävyyden ja arjen haasteissa pysyä uskollisina itselleen ja toisilleen.

MTV-alkuperäissarja Rimakauhua ja rakkautta on samaistuttava draamakomedia kolmen kolmekymppisen pariskunnan, Akun ja Julian, Peten ja Jonnan sekä Iriksen ja Tanelin elämästä. Takana on villi nuoruus ja edessä keski-iän kriisi – eikä kukaan heistä selviä niistä helpolla. Seksikohelluksia, itsetunto-ongelmia ja pakahduttavia onnentunteita riittää, kun pariskunnat yrittävät pysyä uskollisina sekä itselleen että toisilleen. 

Sarjaa tähdittävät Minka Kuustonen, Joonas Nordman, Nicklas Pohjola, Saga Sarkola, Aku Sipola sekä Linda Wiklund. Ohjauksesta vastaa Ville Jankeri ja käsikirjoittajana on Marika Kuortti. Sarjan MTV:lle tuottaa ITV Studios Finland vastaavina tuottajinaan Maria Kangas ja Pete Paavolainen.

– Käsikirjoittaja Marika Kuortti on tehnyt sarjasta hienon adaptaation ja modernisoinnin tähän päivään. Vaikka juonenkäänteet monelta osin noudattelevat alkuperäistä, olemme remake-versiossa kiinnittäneet huomioita teknologisten ja ympäristöllisten muutosten lisäksi tasa-arvoisempaan näkökulmaan. Maailma on muuttunut 25 vuodessa tiedostavammaksi, avaa ITV Studios Finlandin vastaava tuottaja Maria Kangas.

-Rimakauhua ja rakkautta oli 2000-luvun alun merkittävä aikalaiskokemus. Nyt uskomme, että on aika tuottaa sarjasta sen uskolliset fanit sekä uuden sukupolven katsojat yhdistävä kotimainen versio. Rimiksen tavoitteena on tarjota katsojille samaa lämpöä, huumoria ja draamaa, joka teki alkuperäisestä sarjasta niin rakastetun. Tarinoissa ajattomat aiheet, kuten ihmissuhteet, rakkaus ja elämän haasteet tuodaan esille nykypäivän kontekstissa. MTV on aiemmin tehnyt onnistuneita kotimaisia versioita norjalaisesta EXIT-sarjasta sekä kestosuosikki Solsidanista. Rimis jatkaa tätä menestyksekkäiden adaptaatioiden sarjaa, kertoo MTV:n Commissions & Content Development Manager Janne Vakio

Rimakauhua ja rakkautta -sarja kuvataan kesän aikana, ja sitä odotetaan ensi-iltaan MTV:lle vuonna 2026.

Minka Kuustonen

Minka Kuustosen kiinnostus näyttelemiseen alkoi nuorella iällä, kun hän kamppaili lukihäiriönsä kanssa. Tämä haaste loi pelkoa, mutta myös motivaatiota löytää keinoja ilmaista itseään muulla tavalla. Lukion jälkeen Minka aloitti näyttelijänuransa Käenpesä-tv-sarjassa, mikä avasi hänelle tien Tampereen yliopiston näyttelijäkoulutuslaitokseen, Nätyyn. Opiskeluaikanaan hän esiintyi aktiivisesti Tampereen teatterissa, ja valmistumisensa jälkeen vuonna 2011 hän liittyi Kansallisteatteriin.

Minka muistaa erityisesti yhden opettajan, Ari Nummisen, joka rohkaisi häntä merkittävällä tavalla. Nummisen tuki ja usko hänen kykyihinsä antoi Minkalle voimaa ja itseluottamusta kehittyä näyttelijänä. Tämä tuki oli erityisen tärkeää Minkan kasvuvaiheessa, jolloin hän tarvitsi ihmisiä, jotka pystyivät näkemään hänen potentiaalinsa.

Monipuolinen ura

Minka Kuustosen ura on ollut monipuolinen ja sisältänyt rooleja sekä televisiossa että teatterissa. Hän on näytellyt useissa suosituissa TV-sarjoissa, kuten Syke, Aallonmurtaja ja Hotel Swan Helsinki. Lisäksi hän on esiintynyt elokuvissa, kuten Risto Räppääjä ja Väärä Vincent, Hevi Reissu ja Onnenonkija. Minka on myös ollut mukana komediaviihteessä, kuten Putouksessa ja Suurmestari-ohjelmassa.

Teatterirooleja Minka on tehnyt muun muassa Kansallisteatterissa, Espoon kaupunginteatterissa ja Tampereen teatterissa. Hän nauttii monipuolisista rooleista ja on aina valmis ottamaan vastaan uusia haasteita. Hänen intohimonsa näyttelemiseen ja halunsa oppia uutta ovat tehneet hänestä arvostetun ja monipuolisen näyttelijän.

Minka Kuustonen. Kuva: Marica Rosengard 2015

Herkkyys ja empatia

Minka Kuustonen korostaa herkkyyden ja empatian merkitystä omassa elämässään ja urassaan. Hän on oppinut arvostamaan näitä ominaisuuksia ja tunnistanut ne omiksi vahvuuksikseen. Herkkyys ja empatia ovat auttaneet häntä sekä ammatillisessa että henkilökohtaisessa elämässä, ja ne ovat olleet keskeisiä tekijöitä hänen menestyksessään.

Minkan mielestä herkkyys ja empatia ovat erityisen tärkeitä näyttelijän työssä, jossa tunteiden ymmärtäminen ja välittäminen ovat keskeisiä. Hän kokee, että nämä piirteet ovat auttaneet häntä luomaan syvempiä ja aidompia roolisuorituksia. Näiden ominaisuuksien kautta hän pystyy myös olemaan aidosti läsnä sekä lavalla että arjessa.

Vanhemmuus

Vanhemmuus on ollut Minkalle tärkeä osa elämää. Hän kertoo halunneensa olla samalla tavalla läsnä poikansa elämässä kuin omat vanhempansa olivat hänen elämässään. Tämä on johtanut siihen, että Minka on usein asettanut muiden tarpeet omien edelle, mikä on välillä johtanut uupumiseen.

Viime vuosina Minka on oppinut, että on tärkeää myös huolehtia omista tarpeistaan. Hän on alkanut ottaa enemmän aikaa itselleen, mikä on tehnyt hänestä paremman äidin ja tasapainoisemman ihmisen. Tämä oivallus on auttanut häntä löytämään paremman tasapainon perheen ja oman hyvinvoinnin välillä.

Ajanhallinta

Ajanhallinta on taito, jossa Minka on kehittynyt huomattavasti vuosien varrella. Hän kertoo, että vaikka tehtävälista näyttäisi mahdottomalta, asiat järjestyvät aina jotenkin. Tämä on auttanut häntä tulemaan rennommaksi ja hyväksymään, että kaikki asiat eivät etene suunnitellusti.

Minka on oppinut, että kaaos voi olla hallittua ja että on tärkeää hyväksyä asioiden etenevän omassa tahdissaan. Tämä asenne on auttanut häntä löytämään tasapainon kiireisen työelämän ja henkilökohtaisen elämän välillä.

Edullisesti matkalle - lentäen

Vastaa