Mitä kuuluu: Satu Silvo

Satu Silvo, 61, näyttelijä 

Petolliset-ohjelman pirullinen peli voi jälleen alkaa. Christoffer Strandberg on kutsunut Vanajanlinnan pyöreän pöydän ääreen 18 uutta kilpailijaa, joiden joukosta hän valitsee uudet petolliset. Koko kansan rakastama näyttelijä Satu Silvo on tuttu paitsi televisioruuduilta ja valkokankailta, myös ravintolayrittäjänä. Satu on tehnyt paljon pahiksen rooleja ja tuntee hyvin sen puolen itsestään, mutta pohtii, onko Petollisen rooli henkisesti liian rankka herkälle naiselle. Näyttelijänä hän varmasti kuitenkin herättää epäilyksiä kanssapelaajissa ja saattaa olla vaarallinen peluri Petollisille vuorovaikutuskouluttaja-taustansa takia. 

Wikipediaan joku on kirjoittanut Sadusta näin: Satu Irmeli Silvo on suomalainen näyttelijä. Silvon taiteellinen ala on verraten laaja. Usein hänen roolityyppinsä on moderni, itsenäinen nainen, jonka maailmankuva joutuu vastakkain konservatiivisten arvojen kanssa. Myös lukuisat koomiset roolihahmot, farssit ja musikaalit kuuluvat Silvon repertuaariin.

Mielessä uusi ammatti?

Satu Silvo on kertonut avoimesti kohtaamistaan haasteista ja uupumuksesta, joka iski hänen elämäänsä. Näyttelijän työ antoi hänelle voimaa ja piti hänet kiireisenä, mutta vähitellen stressi ja väsymys alkoivat ottaa vallan. Silvo paljasti Eeva-lehdessä, kuinka hän menetti kymmeniä tuhansia euroja ja joutui kamppailemaan byrokratian ja väärinkäsitysten kanssa.

Silvo kertoo, että summat olivat selvillä ja lainat hoidettu, mutta perintätoimistosta tuli jatkuvasti uusia selvityspyyntöjä ja laskuja. ”Laadin vastauksia, selvittelin kirjanpitoa, lähetin kirjeitä sekä kuitteja. Jouduin kerran toisensa jälkeen todistamaan, että kaikki on kunnossa. Pinnani oli todella kireällä,” hän kertoo. Väsymyksen lisäksi Silvolle tuli sydämentykytystä ja muita fyysisiä oireita, ja hän joutui ottamaan uupumuslomaa sekä hakemaan apua.

Uupumuksen myötä Silvo huomasi hidastuvansa. Hän kertoo olleensa jatkuvasti myöhässä, unohtaneensa asioita eikä jaksaneensa tehdä mitään. ”Hoidin kuuliaisesti sovitut työt, mutta kaikki ryhtyminen tuntui ylivoimaiselta,” hän sanoo. Silvo kohtasi monia tärkeitä ihmisiä ja etappeja, jotka auttoivat häntä toipumisessa.

Viime syksynä Silvo meni vastahakoisesti ja väsyneenä I love me -messuille, jossa hän huomasi Marja Putkiston osaston. Hän on arvostanut Method Putkisto -menetelmää, johon tutustui aikanaan lasketteluonnettomuutensa jälkeen. Nyt Silvo opiskelee töiden ohella ohjaajaksi ja valmentajaksi ja suorastaan puhkuu intoa. ”Meillä on Marjan kanssa tekeillä myös yhteisiä luentoja sekä kursseja. Ties mitä kaikkea tästä vielä kehkeytyy,” Silvo iloitsee.

Silvo perusti Silvoplee-kasvisravintolan vuonna 1999. Hän kertoo, että aloittaessaan ilmapiiri ei välttämättä ollut yhtä otollinen kasvisravintolalle kuin nykyään. ”Alusta lähtien olin sillä asenteella, että ottakaa tai jättäkää,” Silvo sanoo. Nykyään kasvisruokaan liittyy terveysseikkojen lisäksi myös eettiset kysymykset, kuten ilmastonmuutos.

Silvoplee on ollut edelläkävijä kasvisruokakulttuurin edistämisessä Suomessa. Ravintola tarjoaa laajan valikoiman kasvisruokia, ja se on saanut kiitosta sekä laadukkaasta ruoastaan että viihtyisästä ilmapiiristään. Silvon visio ja sitoutuminen ovat olleet avainasemassa ravintolan menestyksessä.

Satu Silvo on kohdannut monia haasteita urallaan ja elämässään, mutta hän on aina löytänyt keinon nousta takaisin jaloilleen. Uupumuksen ja stressin keskellä hän on onnistunut löytämään uusia intohimoja ja suunnitelmia, jotka antavat hänelle voimaa jatkaa eteenpäin. Silvo kertoo, että tärkeät kohtaamiset ja uusi suunta elämässä ovat olleet merkittäviä tekijöitä hänen toipumisessaan.

Silvo on nyt innostunut uudesta urastaan ohjaajana ja valmentajana. Hän näkee tulevaisuudessa paljon mahdollisuuksia ja odottaa innolla uusia projekteja. ”Ties mitä kaikkea tästä vielä kehkeytyy,” hän sanoo optimistisesti.

Uudet suunnitelmat

Satu Silvon tulevaisuuden suunnitelmat ovat monipuolisia ja innostavia. Hän jatkaa näyttelijänuraansa, mutta panostaa myös hyvinvoinnin ja kestävän kehityksen edistämiseen. Silvo haluaa kehittää omaa hyvinvointikonseptiaan ja tarjota ihmisille työkaluja paremman ja tasapainoisemman elämän saavuttamiseksi.

Silvo uskoo, että pienilläkin teoilla voi olla suuri merkitys, ja hän pyrkii inspiroimaan ihmisiä tekemään kestäviä ja terveellisiä valintoja arjessaan. Hänen tavoitteensa on luoda positiivista muutosta sekä omassa elämässään että ympärillään.

Silvon elämäntapa

Satu Silvon elämäntapa heijastaa hänen arvojaan ja uskomuksiaan. Hän pyrkii elämään terveellisesti ja ekologisesti, ja hän jakaa avoimesti kokemuksiaan ja oppimiaan asioita hyvinvoinnista. Silvo uskoo, että kokonaisvaltainen hyvinvointi on avain onnelliseen elämään, ja hän haluaa auttaa muita löytämään saman tasapainon ja ilon.

Silvo on esimerkki siitä, kuinka vaikeuksien kautta voi löytää uusia mahdollisuuksia ja keinoja kehittyä. Hänen tarinansa inspiroi monia ja osoittaa, että omistautuminen ja positiivinen asenne voivat auttaa selviytymään haastavistakin tilanteista.

Satu Imatralla parisen viikkoa sitten:

Edullisesti matkalle - lentäen

Vastaa