Muistatko vielä Aikakoneen Sanin – eli Sani Aartelan

Sani on nykyään mukana TV-tuotanto Rantabaarissa, missä hän näyttelee Johannaa. Sani Aartela tunnetaan laulajana sekä monipuolisena muusikkona ja näyttelijänä. Pienenä Sani harrasti balettia, pianonsoittoa ja kävi musiikkiluokalla koulua. Hänellä oli nuorena oma Naked Flame -yhtye, joka keikkailikin tovin. Sani ehti juuri valmistua tekstiiliartesaanin ammattiin, kun Aikakone-yhtyeen jättisuosio vei mennessään. Parinkymmenen vuoden ajan Sani on Aikakone-keikkojen lisäksi tehnyt omaa soolomateriaalia ja keikkaillut oman bändin kanssa sekä vierailevana solistina. Hän on tehnyt myös pitkään Suklaasydän-konserttisarjaa Anna Hanskin ja Annika Eklundin kanssa. Sani on nähty erilaisissa rooleissa teattereissa ja kesäteattereissa aina musikaaleista draamoihin.

Sani on vahvojen mielipiteiden nainen, joka on pärjännyt julkisuudessa sitkeyden ja hyvän itsetunnon ansiosta

Rantabaarin Johanna on Sanin ensimmäinen tv-draamarooli. Johanna-pestin lisäksi Sani on työstänyt tulevaa sooloalbumia, josta on jo lohkaistu radioaalloille singlejä, kuten esimerkiksi Kaunis ja Vaiheita. Aikakonekin juhli viime vuonna 30-vuotista taivaltaan, joten keikkarintamalla on ollut kiirettä. Sani tunnustautuu koti-ihmiseksi ja viherpeukaloksi. Vapaa-ajallaan hän kaipaa happea ja tilaa, mikä toimii vastapainona työhön kuuluvalle ihmisvilinälle.

Sani Aartelan kiireinen kesä

Sani Aartela viettää kesänsä tiiviissä työtahdissa, yhdistäen näyttelijän roolinsa ”Rantabaari”-tv-sarjan kuvauksissa Helsingissä arkipäivisin ja viikonloppuisin esiintymiset Aikakone-yhtyeen kanssa festivaaleilla ympäri Suomen. Vapaapäiviä ei juuri ole, mutta tämä ei tunnu haittaavan Aartelaa, joka nauttii monipuolisesta työstään ja siitä aiheutuvasta vaihtelevuudesta.

Työn ilot ja haasteet

Aartela kuvailee kesänsä työrupeamaa erittäin hauskaksi. Hän pitää siitä, että saa tehdä eri asioita, mikä auttaa pitämään mielen virkeänä. ”Pysyy pää kasassa, kun ei tee vain yhtä juttua,” hän kommentoi nauraen. Vaikka kiirettä piisaa, hän ei pidä saavutuksiaan itsestäänselvyyksinä, vaan haluaa nauttia jokaisesta hetkestä.

Parisuhteen haasteet ja voimat

Aartelan ja hänen kumppaninsa Samuli Erkkilän parisuhde sopeutuu hyvin molempien kiireisiin aikatauluihin. Molemmat ovat musiikkialan ammattilaisia, mikä auttaa ymmärtämään toistensa työn vaatimuksia. Vaikka yhteistä aikaa on kesällä vähän, he arvostavat toistensa seuraa entistä enemmän, kun sitä on saatavilla. Erkkilä on myös vaikuttanut Aartelan viimeisimpiin singleihin, mikä on tuonut yhteistyötä myös musiikin parissa.

Voimanlähteet ja palautuminen

Aartelan energia ja jaksaminen kumpuavat hänen kyvystään tuottaa iloa muille esiintymisensä kautta. Hän kertoo saavansa voimaa yleisöltä saamastaan välittömästä palautteesta ja kollegoiden tuesta. Vaikka Aartela nauttii työstään, hän tietää myös, kuinka tärkeää on lepo ja palautuminen. Hän käyttää hyväkseen jokaisen mahdollisen hetken lepäämiseen, olipa se sitten päiväunet keikkabussissa tai ympäri vuorokauden kestävät unet.

Aartela kokee, että onnistunut palautuminen on avain siihen, että jaksaa jatkaa esiintymistä täysillä ja antaa parhaansa yleisölle.

Sanin tytär myös kiinnostunut viihdealasta

Sanin perhe-elämässä roolit voivat olla yllättäviä. Vaikka Sani on tunnettu artisti ja esiintyjä, kotona hän ei ole se, joka muistuttaa arkisista askareista kuten astioiden laittamisesta tiskikoneeseen. Tässä mielessä perinteiset roolit saattavat kääntyä päälaelleen, mikä tuo perheen arkeen omanlaistaan dynamiikkaa.

Lapsen kanssa laatuaikaa

Sani kertoo pyrkivänsä raivaamaan kiireisestä aikataulustaan aikaa ainokaiselleen, joka on hänen silmäteränsä. Vaikka Sani esiintyy ja on usein poissa kotoa, hän on viikoilla kotona ja läsnä lapsensa elämässä. Hän painottaa, että lapsen ikätoverisuhteet ovat tärkeitä, mutta niin on myös kahdenkeskinen aika äidin kanssa. Tämä yhteinen aika on Sani ja hänen tyttärensä kannalta arvokasta.

Musiikkialalle pyrkiminen

Vaikka Sani itse tiesi jo kuusivuotiaana haluavansa tulla artistiksi ja sai vanhemmiltaan tukea unelmiensa tavoittelussa, hän suhtautuu tyttärensä mahdolliseen uraan viihdealalla varauksella. Tytär on ilmaissut kiinnostusta musiikkia kohtaan, ja Sani on avoin ajatukselle tyttären urasta alalla. Hän kuitenkin haluaa, että tytär ymmärtää alan realiteetit, kuten epäsäännöllisen työn ja julkisuuden tuomat paineet. Nämä seikat vaativat sitkeyttä, jota kaikilla ei ole.

Julkisuuden haasteet

Sani korostaa, että julkisuudessa työskenteleminen vaatii henkistä voimaa ja kykyä kestää vaihtelevia suosion aaltoja. ”Ne joko kestää tai sitten ei kestä,” hän toteaa. Musiikkialalla menestyminen ei aina tarkoita jatkuvaa aallonharjalla olemista, ja on tärkeää pystyä käsittelemään myös aikoja, jolloin ei ole yleisön silmissä ykkösartisti. Tämä on keskeinen opetus, jonka Sani haluaa välittää tyttärelleen, jos tämä päättää seurata äitinsä jalanjäljissä.

Tuukka Mastomäki, eli Sanin tyttären isä, kohtaa vanhemmuudessa uuden haasteen, kun tytär osoittaa kiinnostusta seurata vanhempiensa jalanjälkiä viihdealalle. Iltalehden haastattelussa Sani kertoi, että tytär on alkanut ilmaista halua viihdemaailmaan, mikä on herättänyt Mastomäellä ristiriitaisia tunteita.

Isän tuki ja neuvot

Vaikka Mastomäki ymmärtää viihdealan tuomat mahdollisuudet, hän korostaa myös julkisuuden tuomia haasteita. Hän on kiitollinen uransa aikana saamistaan mahdollisuuksista, mutta myös tietoinen julkisuuden rajoitteista ja sen henkisestä vaikutuksesta. ”Se on aikamoista painimista itsensä kanssa hirveän monella saralla,” Mastomäki kuvailee.

Isänä hän haluaa varmistaa, että tytär ymmärtää nämä näkökohdat ennen kuin tekee päätöksiä tulevaisuudestaan. Mastomäki painottaa, että 13-vuotiaan ei vielä tarvitse lukita elämänsä suuntaa, ja hän on valmis tukemaan tytärtään tämän omien valintojen tekemisessä. Hän toivoo, että tytär oppii ymmärtämään julkisuuden sekä mahdollisuudet että haasteet ennen kuin astuu viihdemaailmaan.

Edullisesti matkalle - lentäen

Vastaa