Paluu televisioon ja parrasvaloihin: Jaana Pelkonen

Jaana Pelkonen on suomalaisen televisioviihteen monitaituri. Taustaan on useiden eri ohjelmien ajalta, ja välillä Jaana ehdittiin nähdä myös päättämässä meidän suomalaisten asioista Eduskunnassa, hän nimittäin toimi kansanedustajana 20.04.2011–04.04.2023- Eduskunnassa hän ehti osallistua useammankin valiokunnan työhön, mm. suuren valiokunnan, lakivaliokunnan, puolustusvaliokunnan sekä tulevaisuusvaliokunnan työhön.

Jaana politiikasta:

Suomalaiset ovat selviytyjäkansaa. Sisu, ahkeruus, osaaminen ja päämäärätietoisuus ovat avaimia paremman tulevaisuuden rakentamisessa.

Avointa yhteiskuntaa ja liberaalia demokratiaa haastetaan tällä hetkellä monta suunnalta. Kasvavan epävarmuuden edessä helppo ratkaisu on kääntyä sisäänpäin. Kukoistavien kaupunkien menestys on kuitenkin kautta aikojen perustunut avoimuudelle ja vastavuoroisuudelle – halulle ymmärtää erilaisuutta sekä oppia uutta. 

Suomi on yksi maailman parhaista maista ja Helsinki parhaista kaupungeista. Tämä maa ja kaupunki on rakennettu yhteistyöllä ja onnistuneen dialogin voimalla. Ilman toistemme kunnioittamista, yhteistyötä ja uskoa tulevaan emme ennenkään pärjänneet. Samaa asennetta tarvitaan edelleen. 

Jaana Pelkonen on suomalainen poliitikko ja mediahenkilö, joka on tunnettu monipuolisesta urastaan niin politiikan kuin mediankin parissa. Pelkonen, syntynyt Helsingissä vuonna 1977, on kasvattanut näkyvyyttään ja vaikutusvaltaansa merkittävästi viime vuosien aikana. Hänen uransa alkoi mediassa, mutta sittemmin hän siirtyi politiikkaan, missä on saavuttanut huomattavaa menestystä. Pelkonen on myös löytänyt aikaa perheelleen ja itselleen. Hän on innostunut avantouinnista ja kilpatanssista, ja pyrkii viettämään mahdollisimman paljon aikaa kuusivuotiaan tyttärensä ja puolisonsa Niko Ahon (kihloissa vuodesta 2012) kanssa. Pelkonen korostaa läsnäolon merkitystä sekä henkilökohtaisessa että perhe-elämässään. Pelkosella on Ilmavoimien lentäjänä työskentelevän Nikon kanssa esikouluikäinen tytär, joka aloittaa koulun ensi syksynä. Pelkonen kokee, että hänen uusi juontopestinsä saattaa vaikuttaa heidän perhearkeensa ainoastaan positiivisesti.

Mediapersoona ja juontaja

Pelkonen aloitti uransa televisiossa, missä hän sai nopeasti tunnustusta karismastaan ja esiintymistaidoistaan. Pelkonen kehitti juontajan taitojaan erilaisten ohjelmien kautta. Hän osoitti olevansa monipuolinen juontaja, joka pystyi luotsaamaan sekä viihdeohjelmia että vakavampia keskustelulähetyksiä. Tämä monipuolisuus auttoi häntä saavuttamaan laajan yleisön ja lisäsi hänen suosiotaan.

Jaana juonsi TILT-ohjelmaa 1997-2005

Hän on juontanut useita suosittuja televisio-ohjelmia, kuten Euroviisut ja Uutisvuoto. Hänen kykynsä kommunikoida yleisön kanssa tehokkaasti ja viihdyttävästi on ollut avainasemassa hänen menestyksessään mediapersoonana. Nyt hän on mukana juontajatiimissä mm. Voice of Finland-ohjelmassa.

The Voice of Finland 2024

Poliittinen ura

Pelkosen siirtyminen politiikkaan tapahtui vuonna 2007, kun hän valittiin eduskuntaan Kokoomuksen riveistä. Hän on keskittynyt erityisesti kulttuuri-, urheilu- ja nuorisopolitiikan kysymyksiin. Hänen työnsä näissä teemoissa on ollut merkittävää, ja hän on vaikuttanut lukuisiin lakialoitteisiin ja politiikkoihin, jotka tukevat näitä aloja Suomessa.

Jaana päätti jättää eduskunnan taakseen. Tämä merkittävä elämänmuutos sai alkunsa syksyllä Lapissa vietetyn ajan myötä. Pelkonen koki, että vuodet kansanedustajana olivat vieneet häneltä rauhan ja tasapainon. Lapissa vietetty aika auttoi häntä löytämään uudelleen itsensä ja sen, mitä hän todella elämältään haluaa. Lapissa Pelkonen vietti aikaa luonnon rauhassa, kaukana arjen kiireistä ja hälinästä. Hän osallistui ”Suuri seikkailu” -ohjelman kuvauksiin, mutta samalla matka tarjosi hänelle mahdollisuuden henkilökohtaiseen kasvuun ja itsetutkiskeluun. Lapin luonnon kauneus ja hiljaisuus auttoivat Pelkosta rauhoittumaan ja löytämään elämänsä tasapainon uudelleen.

Kansanedustajakausien rajoittaminen

Jaana Pelkonen esittää radikaalin muutoksen kansanedustajien työhön: hän ehdottaa kansanedustajakausien rajoittamista. Hänen mielestään olisi hyvä, jos kansanedustajat hoitaisivat virkaa korkeintaan kolme kautta putkeen, minkä jälkeen olisi pidettävä taukoa. Tämä auttaisi näkemään arjen ja yhteiskunnan eri näkökulmista.

Yhteiskunnallinen vaikuttaminen

Pelkosen työ yhteiskunnallisena vaikuttajana ei rajoitu pelkästään politiikkaan tai mediaan. Hän on aktiivisesti osallistunut lukuisiin hyväntekeväisyysprojekteihin ja kampanjoihin, jotka keskittyvät sosiaalisiin ja ympäristöllisiin kysymyksiin.

Pelkonen on nähty vahvana johtajana ja esikuvana erityisesti naisille politiikassa. Hänen kykynsä yhdistää eri alojen osaamista ja näkemyksiä on ollut tärkeä tekijä hänen menestyksessään.

Eduskunnasta vetäytyminen oli Pelkoselle tapa etsiä tasapainoa ja hengähdystaukoa kiireisestä elämästä. Hän palasi juontotöihin ja liittyi Voice of Finland -ohjelman tiimiin. Lisäksi hän on osallistunut Pekka Haaviston presidentinvaalikampanjaan ja työskentelee strategisen viestinnän ammattilaisena viestintätoimisto Ellun Kanoissa.

Loppusanat

Jaana Pelkosen ura kertoo tarinaa monipuolisuudesta, vaikuttamisesta ja uudistumisesta. Hänen työnsä on vaikuttanut merkittävästi Suomen yhteiskuntaan ja kulttuuriin. Hänen jatkuvasti kasvava vaikutusvaltansa ja kykynsä inspiroida muita tekevät hänestä merkittävän hahmon Suomen politiikassa ja mediassa. Jaana Pelkonen on avoin tulevaisuuden mahdollisuuksille. Hän ei koe tarvetta tehdä nopeita päätöksiä urallaan, vaan haluaa antaa elämän viedä ja tuoda eteen uusia mahdollisuuksia. Pelkonen korostaa, ettei hänen tarvitse pakottaa itseään mihinkään tiettyyn muottiin tai rooliin.

Pelkosen tarina on esimerkki siitä, miten tärkeää on pysähtyä kuuntelemaan itseään ja elää arvojensa mukaista elämää. Hänen kokemuksensa osoittaa, että ura- ja elämänmuutokset voivat olla mahdollisuuksia uudelleen löytää itsensä ja se, mikä elämässä on tärkeää.

Muistatko muuten mistä ohjelmasta tämä kuva on vuodelta 2021?

Edullisesti matkalle - lentäen

Yksi kommentti artikkeliin ”Paluu televisioon ja parrasvaloihin: Jaana Pelkonen”

Vastaa