PMMP – tästä on kyse

PMMP on ollut koko historiansa kokoonpanoltaan sama. Näin myös tänä kesänä.

PMMP, yksi 2000-luvun merkittävimmistä suomalaisista yhtyeistä, tekee odotetun paluun ensi kesänä. Bändi esiintyy Helsingin Olympiastadionilla lauantaina 24. elokuuta. PMMP tunnetaan muun muassa hiteistään ”Rusketusraidat”, ”Lautturi”, ”Joutsenet”, ”Oo siellä jossain mun”, ”Joku raja”, ”Kesäkaverit” ja ”Matkalaulu”. Yhtye lopetti toimintansa kahteen loppuunmyytyyn jäähallikeikkaan lokakuussa 2013, eikä ole esiintynyt julkisesti sen jälkeen, vaikka kyselyitä on tullut lukuisia.

Yhtyeen jäsenet kertovat, että idea paluusta syntyi yllättäen Paula Vesalan 40-vuotissyntymäpäivillä. ”Yllätettiin Paula muun bändin kanssa hänen 40-vuotissynttäreillään. Vedettiin kolme PMMP-kappaletta ekaa kertaa sitten lopettamisen. Oli jotenkin ihan sairaan hauskaa yhtäkkiä palata siihen musaan ja yleisökin räjähti aivan pähkinöiksi!” kommentoivat basisti Juho Vehmanen ja rumpali Heikki Kytölä.

Yhtyeen merkitys

PMMP musiikilla on yhä suuri merkitys monille. ”Tajuttiin, että PMMPmusiikki merkitsee yhä paljon monelle ihmiselle ja kyllä me myös itse edelleen rakastamme niitä biisejä. Ja meille oli myös tullut ikävä toisiamme,” Mira Luoti lisää. Vuonna 2003 perustettu PMMP teki kymmenen vuoden aikana poikkeuksellisen menestyksekkään uran. Yhtye on palkittu yhdeksällä Emma-palkinnolla ja se on julkaissut seitsemän albumia, joita on myyty satoja tuhansia kappaleita.

PMMP tunnettiin myös energisistä keikoistaan, jotka olivat aina loppuunmyytyjä. ”Lopettaessamme oltiin tehty todella tiiviisti kymmenen vuotta keikkoja ja kyyti ei ollut aina tasaista. Lopetimme hyvällä hetkellä ja kaikilla on bändistä hyvät muistot,” Paula Vesala kertoo.

PMMP sai alkunsa vuonna 2002, kun Paula Vesala ja Mira Luoti tutustuivat toisiinsa Popstars-ohjelman kuvauksissa. Vaikka he eivät päässeet kisassa jatkoon, he päättivät perustaa oman bändin. Tämä päätös osoittautui menestyksekkääksi, sillä PMMPä tuli nopeasti yksi Suomen suosituimmista yhtyeistä.

Yhtyeen taival päättyi sunnuntaina 27. lokakuuta 2013 Helsingin Jäähallissa. Viimeisenä vuotenaan PMMP kiersi klubeja ja festareita sekä teki massiivisen hallikiertueen. Yhtye oli nähnyt ja tehnyt lähes kaiken kymmenen vuoden aikana.

”Viimeinen keikka”

Paula ja Mira muistelevat jäähyväiskeikkaa lämmöllä. Mira kertoo liikuttuneensa syvästi, kun hän näki bändinsä esiintyvän ilman häntä Korkeasaari-kappaleen aikana. ”Se oli niin liikuttavaa, kun näin ensimmäistä kertaa sen oman bändin esiintyvän,” Luoti kertoo.

Vuoden 2013 hallikiertue oli erityisen raskas. Vesalan mukaan hallikeikat vaativat valtavasti työtä ja olivat kuluttavia. ”Ne kestivät kolme tuntia ja kun koko homma oli paketoitu joskus aamuyöstä, tätä seurasi pitkä matka seuraavaan paikkaan ja sitten tehtiin sama uudelleen 3–4 tunnin yöunilla,” Vesala muistelee.

Uusia ja vanhoja faneja

Bändin paluu keikoille tuo mahdollisuuden myös uusille faneille nähdä yhtyeen livenä. ”Ehkä sinne on tullut mukaan muutamia uusiakin PMMP-faneja, jotka ei koskaan ole nähneet meitä livenä!” Vesala jatkaa. Kitaristi Mikko Virta muistelee menneitä keikkoja: ”Juu nuohottiin sillon paljon klubeja – sitä intensiivistä, hikistä ja aggressiivista runttausta on myös ollut ikävä.”

Keikan valmistelut ovat jo käynnissä, ja luvassa on tuttuja biisejä taianomaisissa puitteissa. ”Keikalta voi odottaa tuttuja biisejä taianomaisissa puitteissa, yhteislaulua, riemua, koskettavuutta, vaaran ja yhteenkuuluvuuden tunnetta sekä vahvaa PMMPkädenjälkeä,” Vesala paljastaa.

Jäsenten soolourat

PMMPlopettamisen jälkeen kaikki bändin jäsenet ovat jatkaneet musiikkiuriaan. Paula Vesala ja Mira Luoti ovat molemmat tehneet omia soolouriaan, julkaisseet useita albumeita ja keikkailleet ympäri Suomea. Heikki Kytölä on soittanut Lauri Tähkän Revohkassa ja Juho Vehmanen Jenni Vartiaisen yhtyeessä. Mikko Virta ja Vehmanen ovat esiintyneet yhdessä Vesalan ja VVbändeissä. Lisäksi Vehmanen, Virta ja Kytölä ovat kiertäneet Eurooppaa My First Band -yhtyeen kanssa.

Yllättävä paluu

Paulan julkisuudessa antamien kommenttien perusteella PMMPpaluu tuli monille yllätyksenä. Hän oli todennut, ettei PMMPkappaleiden esittämisessä olisi hänelle enää mitään mieltä. Kuitenkin yhtye palasi yhteen ja tekee ensi kesänä suuren paluukeikan Helsingin Olympiastadionilla.

Viimeisin PMMPpaluu nähtiin Vain elämää -ohjelmassa, jossa Paula ja Mira esiintyivät yhdessä. Samalla kaudella nähtiin myös Nylon Beatin paluu. Vaikka ohjelmassa molemmat kokoonpanot esittivät uuden kappaleen, tulevan kesän keikoilla ei ole luvassa uusia biisejä, vaan keskiössä ovat vanhat hitit.

Uusien keikkojen odotus

Kesän keikkojen valmistelut ovat jo käynnissä. Vaikka uutta musiikkia ei ole luvassa, fanit voivat odottaa tuttuja biisejä taianomaisissa puitteissa. PMMPjäsenet ovat innoissaan paluusta lavalle ja toivovat, että kaikki halukkaat pääsevät mukaan kokemaan tämän ainutlaatuisen tapahtuman.

Paula Vesala, Mira Luoti, Juho Vehmanen, Mikko Virta ja Heikki Kytölä ovat valmiina antamaan kaikkensa. Bändi on paremmassa soitto- ja laulukunnossa kuin koskaan, ja he odottavat innolla jälleennäkemistä fanien kanssa.

Yhtyeen jäsenet

PMMPkokoonpano on pysynyt samana vuodesta 2003:

  • Paula Vesala, laulu
  • Mira Luoti, laulu
  • Juho Vehmanen, basso
  • Mikko Virta, kitara
  • Heikki Kytölä, rummut

PMMP Comepack Ruudussa elokuussa

Legendaarinen popyhtye PMMP esiintyy Helsingin Olympiastadionilla elokuussa. Lauantain konsertti nähdään suorana Ruudussa, josta keikan katseluoikeus on ostettavissa kertamaksullisena tapahtumana.

Vuosituhannen alun merkittävimpiin yhtyeisiin lukeutuva PMMP tekee näyttävän paluun keikkalavoille tänä kesänä, ja bändi esiintyy uransa isoimmilla keikoillaan Helsingin Olympiastadionilla elokuussa. 

Lähes loppuunmyyty PMMP:n Koko Show -stadionkonsertti on nyt mahdollista kokea myös kotisohvalta käsin, kun lauantain 24.8. konsertti esitetään suorana lähetyksenä Ruudussa.

Vuonna 2003 perustettu PMMP teki kymmenen vuoden aikana poikkeuksellisen menestyksekkään uran. Bändi on palkittu yhdeksällä Emma-palkinnolla ja se on julkaissut vuosien aikana yhteensä seitsemän albumia, joita on myyty satoja tuhansia kappaleita. Yhtyeen tunnetuimpia kappaleita ovat muun muassa jättihitit Rusketusraidat, LautturiJoutsenetOo siellä jossain munJoku rajaKesäkaverit ja Matkalaulu. Hittiensä lisäksi PMMP tunnetaan energisistä keikoistaan, jotka ovat olleet loppuunmyytyjä kiertue toisensa jälkeen.

PMMP:n Koko Show -stadionkonsertti nähdään suorana Ruudussa lauantaina 24.8. klo 21.00 alkaen. Katseluoikeus on nyt myynnissä osoitteessa https://www.ruutu.fi/liveKeikan voi maksaa myös Epassin kulttuuriedulla

Konsertti esitetään Ruudussa erillisenä kertamaksullisena tapahtumana hintaan 13,99 e (Pay-Per-View), eikä se sisälly Ruutu+ -tilaukseen. Hinta sisältää striimin, ennen keikkaa julkaistavan lisämateriaalin sekä katseluoikeuden keikkatallenteeseen 30 päivän ajaksi.

Edullisesti matkalle - lentäen

Yksi kommentti artikkeliin ”PMMP – tästä on kyse”

Vastaa