Poliisista eduskuntaan -kuka on otsikoissa seikkaileva Timo Vornanen

Olen 53-vuotias joensuulainen yhden lapsen isä, aviomies, kunnallispolitiikko ja poliisimies. Olen syntynyt Joensuussa ja olen asunut koko ikäni Pohjois-Karjalassa, Joensuussa ja Kontiolahdella.

Timo Vornasen tausta

Timo Vornanen on Joensuusta kotoisin oleva 53-vuotias poliisimies, joka on työskennellyt virassa lähes kolme vuosikymmentä. Hän on myös kunnallispolitiikassa mukana oleva perheenisä ja aviomies. Hän on asunut koko ikänsä Pohjois-Karjalassa, erityisesti Joensuussa ja Kontiolahdella, mikä kertoo syvästä juurtumisesta kotiseutuunsa.

Ammatillinen ura ja yhteiskunnallinen vaikuttaminen

Timo on toiminut Joensuun poliisiasemalla, josta hän on osallistunut tehtäviin koko Pohjois-Karjalan alueella. Suurimman osan urastaan hän on työskennellyt poliisin operatiivisissa kenttätehtävissä järjestysosastolla. Hän on myös toiminut poliisiorganisaation työturvallisuuskouluttajana 22 vuotta ja johtanut poliisin operatiivista kenttätoimintaa 23 vuotta. Timo arvostaa poliisin ammattia erityisesti sen tarjoaman yhteiskunnallisen näköalapaikan vuoksi, jonka kautta hän on nähnyt Suomen hyvät ja huonot puolet.

Yhteiskunnallinen näkemys ja arvot

Timo Vornanen kuvaa itseään isänmaalliseksi ja maltilliseksi konservatiiviksi, joka on kiinnostunut vahvistamaan yhteiskunnan heikompiosaisille tarjottavia palveluita. Hänen kokemuksensa poliisin työstä on antanut hänelle ainutlaatuisen näkökulman ihmisten arkeen ja yhteiskunnan ongelmiin, erityisesti heikompiosaisen väestön keskuudessa. Tämä on myös motivoinut hänet vaikuttamaan kunnallispolitiikassa.

Timo ja ravintola-ampuminen

Vornasta epäillään vaaran aiheuttamisesta, laittomasta uhkauksesta ja ampuma-aserikkomuksesta. Vornanen on kertonut tulleensa uhatuksi, mutta esimerkiksi valvontakamerakuvasta ei näy, että joku olisi käynyt fyysisesti kansanedustajan päälle. Kansanedustaja on myös väittänyt julkisuudessa, että hänelle on myönnetty aseenkantolupa 6.35-kaliiberiseen CZ 92-taskuaseeseen aikaisemman työn ja itsensä suojaamisen perusteella. Vornanen on siviiliammatiltaan poliisi.

Perussuomalainen kansanedustaja Timo Vornanen on ottanut kantaa häneen kohdistuviin ampuma-ase-epäilyihin Facebook-päivityksessään. Vornanen julkaisi tiedotteen, joka on nähtävissä sekä medialle lähetetyssä muodossa että hänen henkilökohtaisella Facebook-sivullaan. Hän käsittelee aihetta reagoimalla julkisuudessa esiintyneisiin asiantuntijakommentteihin.

Julkiset lausunnot ja poliisin rooli

Tiistai-iltapäivällä tehty Facebook-päivitys sisältää Vornasen selkeän näkemyksen tilanteesta: hän kehottaa odottamaan viranomaisten tutkinnan tuloksia ja suhtautumaan varauksella julkisuudessa esitettyihin asiantuntijalausuntoihin. Vornanen painottaa, että poliisin aserekisteristä voi selvästi tarkistaa, mihin tarkoitukseen hänen aseenkantolupansa on myönnetty, ja kehottaa keskittymään faktatietoon spekulaatioiden sijaan.

Yhteenveto

Timo Vornanen korostaa, että asiat selviävät aikanaan ja että on viisasta antaa viranomaisten hoitaa työnsä rauhassa. Hänen kommenttinsa heijastavat hänen haluaan puolustaa omaa asemaansa ja selventää vallitsevaa epäselvyyttä ympärillään.

Edullisesti matkalle - lentäen

Vastaa