Radiojuontajan palkkapussi: Kimmo Vehviläinen

Oletko miettinyt, kuinka paljon tutua radiojuontajat tienaavat Suomessa? Suurin osa heistä ei kylläkään ole varsinaisesti työntekijöinä, vaan tekevät oman firmansa laskutuksella, kuten tekee Kimmo Vehviläinen, joka on viimeiset pari vuotta laskuttanut noin 200 000 euroa vuodessa, mikä tekee sen reilun 16 000 euroa kuukaudessa, mistä sitten pitää maksaa omat eläkemaksut, vakuutukset ja totta kai myös ne verot. Eli tienaako Suomessa mitenkään erityisen hyvin vaikka olisi kuinka iso radiostara?

Ei ainoastaan radiotöitä vaan muitakin tulonlähteitä

Niin, ei se Kimmon 200 000 euroa koostu vain radiotöistä, vaan on hänellä reilut 20 000 seuraajaa mm. Instagramissa ja siellä hänellä on jonkin verran myös markkinointia ja siitä tuloja.

 Ideapuristamo Luumu, eli Kimmo, tekee siis kaikenlaisia markkinointi-, radio- ja TV-töitä.


Kimmo vehviläinen ja radio

Kimmo Vehviläinen on yksi Suomen tunnetuimmista radioäänistä, joka on viihdyttänyt kuulijoita aalloilla jo vuosikymmenten ajan. Hänen äänensä on tullut tutuksi monille sukupolville, ja Vehviläinen onkin luonut uransa aikana vankan aseman radiotoimittajana. Radio on ollut hänen pääasiallinen työympäristönsä, mutta Vehviläinen on ajoittain nähty myös muissa media-alan tehtävissä.

Vehviläisen työ radion parissa on sisältänyt niin aamuohjelmien juontamista kuin vakavampien keskusteluohjelmien vetämistä. Hän on tunnettu kyvystään luoda rento ilmapiiri ja saada kuuntelijat tuntemaan olonsa mukavaksi, mikä on tehnyt hänestä erittäin suositun radioisännän.

Televisio ja muut esiintymiset

Vaikka Kimmo Vehviläinen tunnetaan ensisijaisesti radioäänestä, hän on myös tehnyt töitä televisiossa. Hänen esiintymisensä televisiossa eivät ehkä ole olleet yhtä jatkuvia kuin radion puolella, mutta ne ovat jättäneet muistijälkiä yleisöön. Yksi varhaisimmista televisioesiintymisistä oli mainos, jossa hän esiintyi heti armeijasta päästyään.

Vuonna 1993 Vehviläinen tähditti Pepsiä mainostavaa televisiomainosta, joka esitettiin rajoitetusti. Vaikka mainos näkyi vain lyhyen ajan televisiossa, se oli merkittävä askel hänen urallaan nuorena esiintyjänä. Mainos tarjosi hänelle tilaisuuden näyttää kykynsä suuremmalle yleisölle.

Mainoskuvaukset antoivat Kimmo Vehviläiselle ensikosketuksen televisiotyöskentelyyn ja julkisuuteen. Vaikka hän itse piti mainosta lähinnä hauskana sivuseikkana urallaan, se oli merkittävä hetki hänen varhaisessa työelämässään. Mainos esitettiin suositun ohjelman, Speden spelien, mainoskatkolla, mikä tavoitti suuren määrän katsojia, vaikkakin vain muutamia kertoja.

Vehviläisen mukaan mainoskuvaukset olivat mielenkiintoinen kokemus ja antoivat hänelle mahdollisuuden tutustua televisiotuotannon maailmaan. Vaikka mainos ei tehnyt hänestä yön yli tähteä, se auttoi häntä ymmärtämään media-alan laajempaa kuvaa ja sitä, miten televisio ja mainonta toimivat yhdessä.

Vuoden radiojuontajaksikin valittu Kimmo Vehviläinen juontaa Suomen suosituimpia radio-ohjelmia. Kimmo on sanavalmis ja haastavatkin tilanteet helposti omaksuva juontaja. Kokemusta juontotöistä löytyy liki 30 vuoden ajalta. Yli 100 suoraa tv-lähetystä ja tuhansia radio-lähetyksiä. Livetapahtumia Suomen suurimmista festivaaleista firman pikkujouluihin ja pursiseuran vuosipäiviin lukematon määrä.

Kimmo Vehviläinen ja Big Brother-ohjelma

Kimmo on ollut mukana neljän BB kauden aikana juontamassa ja haastattelemassa BB kilpailijoita 2019-2021. Kun Nelonen ja MTV julkaisivat kevätohjelmistonsa, Big Brother puuttuu joukosta. Tämän vuoden tauolla ollut Big Brother ei palaa ruutuihin ainakaan alkuvuodesta 2024.

Kimmo mukana Olet mitä syöt-ohjelmassa 2024

Kimmo Vehviläinen vertaa ruokailutottumustensa korjaamista hammaslääkärissä käyntiin. Hän kertoo, että vaikka tiedostaa muutoksen tarpeellisuuden, on uuden rutiinin omaksuminen ollut haasteellista. Tämä muutosprosessi alkoi, kun ravitsemusterapeutti Pippa Laukka puuttui asiaan, jolloin Vehviläinen joutui poistumaan mukavuusalueeltaan. Hän toteaa, että muutoksen myötä hän tuntee nyt olonsa paremmaksi ja ymmärtää sen välttämättömyyden.

Vehviläinen kuvaa, kuinka hän on aina ajatellut olevansa ”nuori mies”, mutta huomasi yllättäen, että arkiaskareet, kuten kengännauhojen sitominen, tuottivat hänelle vaikeuksia. Tämä herätti hänet miettimään terveyttään pitkällä tähtäimellä, erityisesti suhteessa tuleviin vuosiin ja mahdollisiin lastenlasten kanssa vietettyihin hetkiin.

Vehviläinen kertoo, että televisio-ohjelma oli merkittävä käännekohta hänen elämässään, sillä se pakotti hänet tekemään elämäntapamuutoksia, joita hän ei olisi muuten vielä tehnyt. Televisio-ohjelman paine ja julkisuus loivat tilanteen, jossa muutoksiin oli ”pakko” suhtautua vakavasti. Tämä osoittaa, kuinka julkisuus voi toimia katalysaattorina henkilökohtaisessa kehityksessä.

Ensimmäisenä askeleena muutosprosessissa oli ruoanlaittotaitojen opettelu. Vehviläinen myöntää, että hän ei aiemmin laittanut ruokaa itse, vaan turvautui usein valmisruokiin ja pikaruokaan. Muutosrupeama sisälsi opetusta ja käytännön harjoittelua keittiössä, mikä oli hänelle uusi ja haastava kokemus.

Terveystarkastus paljasti, että Vehviläisen verenpaine oli huomattavan korkea, ja muutkin terveystulokset olivat hälyttäviä. Pippa Laukka, joka auttoi Vehviläistä, kommentoi tuloksia poikkeuksellisen huonoiksi ja korosti niiden vakavuutta. Tämä sai Vehviläisen ymmärtämään, että muutoksen tarve oli kiireellinen.

Vehviläinen kertoo myös, että hänen verisuonensa olivat haurastuneet liiallisen kahvinjuonnin ja korkean verenpaineen vuoksi, mikä asetti hänet suureen terveysriskiin. Laukka ohjeisti häntä muuttamaan ruokailu- ja elämäntapojaan välittömästi, jotta hän voisi palautua paremmin ja välttää vakavat terveysongelmat.

Motivaatio ja ohjeiden noudattaminen

Vehviläisen kertoman mukaan parasta muutosprosessissa oli Laukan antamat selkeät ja yksityiskohtaiset ohjeet siitä, kuinka usein hänen tulisi valmistaa ruokaa ja käydä urheilemassa. Nämä ohjeet tarjosivat konkreettisen suunnitelman, jonka toteuttaminen oli hänen vastuullaan. Tämä struktuuri auttoi häntä pysymään oikealla polulla ja saavuttamaan tavoitteet.

Edullisesti matkalle - lentäen

Vastaa