Rantabaari ja näyttelijä Matti Leino

Matti Leino on helsinkiläinen näyttelijä ja kuuluu Rantabaarin original castiin. Pienenä Matti lauloi Cantores Minores -kuorossa, kävi koko koulutaipaleensa musiikkiluokalla sekä soitti pianoa ja rumpuja. Esiintyminen on aina ollut verissä, ja ensimmäisen tv-roolinsa Matti teki vuonna 2003, mistä tuli siis viime vuonna kuluneeksi jo 20 vuotta. Näihin vuosiin mahtuu todella monipuolisesti erilaisia rooleja Suomen suurimmilla teatterilavoilla, tv:ssä ja elokuvissa, niin rikos-, draama- kuin komediatuotannoissakin. Matilla on aina monta rautaa tulessa ja hän odottaa innolla kaikkia tulevia haasteita. Tällä hetkellä hän vierailee sekä Kansallisteatterissa draamakomediassa että Helsingin Kaupunginteatterin suurmusikaalissa Moulin Rouge. Hän on tullut tutuksi rooleistaan televisiosarjoissa Laura kesäleirillä, Mogadishu Avenue, Uusi päivä ja Rantabaari. Hän on myös juontanut nuortenohjelma Summerin talviversiota vuonna 2008.

Uuden Rantabaarin kauden osalta Matti on erityisen innoissaan, koska Anssin elämässä on tiiviisti mukana serkut Ilari ja Imatra. Vapaa-ajastaan Matti ottaa kaiken ilon irti viettämällä aikaa läheistensä kanssa ja urheilemalla monipuolisesti.

Matti Leino, 35, on näytellyt 20 vuotta – Yksi rooli on jäänyt erityisesti mieleen

20 vuotta näyttelijänä: Matti Leino on näytellyt yli puolet elämästään.

Matti Leino on aina haaveillut näyttelijän urasta. Jo lapsena hän tiesi, mitä halusi tehdä isona. Nyt, 20 vuoden kokemuksella alalla, Leino miettii uraansa hieman hämmentyneenä.

”En olisi parikymmentä vuotta sitten uskonut, että tästä todella tulee ammattini”, Leino toteaa Iltalehden haastattelussa.

Ensimmäinen rooli: Kaikki alkoi kesken yläasteen ruotsin tunnin, kun Leino sai kaksi puhelua. Välitunnilla selvisi, että hän oli saanut roolin Laura kesäleirillä -sarjasta.

Kuvaukset olivat kesällä 2003 ja siitä lähtien Leino on näytellyt lukuisissa sarjoissa, musikaaleissa ja teatteriproduktioissa.

Mieleenpainuvin rooli: Yksi rooli on jäänyt Leinolle erityisesti mieleen. Vuonna 2015 hän näytteli Jeesuksen roolin Via Crucis -näytelmässä.

”Yksi eroaa paljon muista. Vuonna 2015 tein Via Crucis -näytelmässä Jeesuksen roolin”, Leino kertoo.

Esitystä oli katsomassa 18 000 ihmistä, mikä on paljon enemmän kuin tavallisissa teatteriesityksissä. Lisäksi Via Cruciksessa näytöksiä on vain yksi.

”Kun on vaan yksi näytös, niin kaikki on kiinni siitä”, Leino toteaa.

Ammattiunelmat: Vaikka Leino on jo kokenut paljon, hänellä on yhä paljon unelmia.

”Nälkä kasvaa syödessä. Olen vasta päässyt vauhtiin”, hän nauraa.

Leino on aina halunnut tehdä monipuolisesti töitä ja se onkin toteutunut hänen urallaan. Hän on näytellyt sekä teatterissa että televisiossa ja viimeisen viiden vuoden aikana hän on jopa pystynyt yhdistämään molemmat.

”Rakastan tehdä sekä teatteria, että kameraa”, Leino täsmentää.

Tällä hetkellä Leino on kiireinen mies. Hän kuvaa Rantabaaria ja Sekunnit-sarjaa, harjoittelee Turun kaupunginteatterin puhenäytelmää ja syksyllä hänellä on luvassa uuden tv-sarjan kuvaukset.

Unelmistaan huolimatta Leino on kiitollinen urastaan.

”Olen kiitollinen, että olen saanut tehdä tätä työtä jo 20 vuotta”, hän sanoo.

Edullisesti matkalle - lentäen

Vastaa