Sirkuksesta laskuvarjohypyn kautta televisioon: Jaana Joensuu

Jaana Joensuu on helsinkiläinen näyttelijä ja sirkusammattilainen. Pohjanmaalta lähtöisin oleva Jaana on mukana Rantabaarissa Suvin roolissa jo kuudetta kautta. Lapsuudesta asti koulunäytelmät, kesäteatterit ja omatoimiset esiintymiset veivät kuin huomaamatta kohti näyttelijän ammattia. Lisäksi fyysinen taituruus alkoi kiinnostaa teatteriopintojen kuluessa. Viime vuosina monipuolista esiintymiskokemusta on karttunut niin kameran edestä, näyttämöltä kuin sirkuslavoiltakin. Uudella Rantabaari-kaudella Jaanan hahmolla Suvilla on luvassa melkoisia haasteita.

Elokuussa Jaana pakkasi tavaransa ja siirtyi näyttelemään vuodeksi Kemin Teatteriin. Vapaa-ajalla tämän näyttelijän löytää todennäköisimmin vapaalentotunnelista tai hyppäämästä laskuvarjolla.

Onks nää nyt ne ruuhkavuodet!?🌪

Kun yritin mahduttaa kalenteriin kaikki eri duunit, kaheksan harrastusta, sopivasti liikuntaa, unta ja sosiaalista elämää niin tajusin, että nää on nyt pakko olla ne kuuluisat ruuhkavuodet 👉Liian vähän tunteja vuorokaudessa ja liian paljon asioita, joita haluaa kokea, nähä ja tehä. Kiireinen elämä ei tietenkään oo mikään meriitti ja jokainen on yhtä arvokas toimiessaan oman jaksamisensa rajoissa. Mä rakastan maata sohvalla, mutta rakastan myös tekemisen meininkiä. Jokainen meistä määrittelelköön itse omat ruuhka-vuotensa. Muista että toteutus on vapaa; sun elämä – sun säännöt! Mun ruuhkavuodet näyttää tältä.

Jaana Joensuun intohimo ilmaan

Rantabaari-sarjan näyttelijä Jaana Joensuu tunnetaan vahvasta yhteydestään elementtiin ilma. Hänelle tämä elementti on enemmän kuin vain osa luontoa; se on olennainen osa hänen elämäänsä ja uraansa. Joensuun erityinen kiinnostus ilmaan ilmenee sekä hänen ammattimaisessa että henkilökohtaisessa elämässään.

Laskuvarjourheilu ja ilmasta nauttiminen

Joensuun vapaa-ajan harrastuksiin kuuluu laskuvarjourheilu, joka on yksi hänen suurimmista intohimoistaan. MTV Uutisille antamassaan haastattelussa Joensuu kertoi, että hypyissä kiehtovinta on omien rajojen testaaminen ja elämän kokemisen moninaisuus: ”Hyppäämisessä kiehtoo eniten se, että saa testata omia rajojaan ja ajatus siitä, että on vain yksi elämä, ja haluan kokea ja tuntea erilaisia asioita.”

Sirkuksen vaikutus näyttelijäntyöhön

Joensuun tausta sirkusammattilaisena tuo lisäulottuvuuden hänen näyttelijäntyöhönsä. Hän korostaa, miten kehollisuus, itsensä ilmaisu ja esiintyminen eri näyttämöillä ovat auttaneet häntä tulkitsemaan rooleja ja välittämään tunteita yleisölle. Tämä monipuolinen tausta tukee häntä erityisesti fyysisesti vaativissa rooleissa.

Ura ja tulevaisuuden suunnitelmat

Joensuu kertoi saaneensa roolin Rantabaari-sarjassa casting-toimiston kautta. Hän osallistui useisiin koekuvauksiin ja oli lopulta Espanjassa, moottoripyöräradalla, kun tuli tieto valinnasta sarjaan. Tulevaisuudessa Joensuu haluaisi laajentaa uraansa elokuvien ja teatterin pariin. Elokuvissa kiehtoo erilainen tarinankaari, kun taas teatteri tarjoaa monipuolisuuden, joka auttaa kehittämään hänen osaamistaan entisestään.

Edullisesti matkalle - lentäen

Vastaa