Tanssiminen ei olekaan aina stressitöntä: Saana Akiola

Saana Akiola on nimi, joka on tullut tutuksi monille suomalaisille televisiokatsojille. Hän on ollut näkyvä hahmo niin tanssinopetuksen kuin kilpatanssin maailmassa. Akiolan ura alkoi jo 7-vuotiaana, kun hän astui ensimmäistä kertaa kilpatanssin lattialle. Vuosien varrella hän on kerännyt mainetta ja menestystä, saavuttaen Suomen-mestaruuden kahdessa eri tanssilajissa. Tämä ei ole ainoastaan kunnioitettava saavutus, vaan se kertoo myös hänen monipuolisesta lahjakkuudestaan ja sitoutumisestaan tanssiin.

Saana Akiola tuli enemmän tunnetuksi ”Tanssii tähtien kanssa” -ohjelman tanssiopettaja, ja on nyt ilmoittanut jättävänsä suositun televisio-ohjelman. Tämä uutinen tuli monille yllätyksenä, sillä Akiola on ollut ohjelman kasvo ja yksi sen rakastetuimmista opettajista yhdeksän vuoden ajan. Akiolan päätös on saanut sekä katsojat että kollegat pohtimaan syitä hänen ratkaisunsa taustalla.

Saana kertoo päätöksensä taustalla olevan monia syitä. Vaikka ohjelman tekeminen on ollut hänelle rakas ja palkitseva kokemus, on se samalla ollut myös fyysisesti ja henkisesti rankkaa. Hän mainitsee, että ohjelman intensiivinen luonne ja jatkuva paine ovat vieneet häneltä nautinnon, jonka hän aikanaan löysi tanssimisesta. Tämä päätös ei ollut helppo, mutta Saana korostaa sen tuoneen hänelle mielenrauhaa ja helpotusta.

Kilpatanssin maailmassa Saana Akiola tunnetaan erityisesti hänen teknisestä osaamisestaan ja ilmaisukyvystään. Hänen kykynsä ymmärtää ja tulkita musiikkia liikkeen kautta on vakuuttanut tuomarit sekä yleisön niin kotimaassa kuin kansainvälisillä areenoilla. Kilpauransa huipulla Akiola edusti Suomea maajoukkueessa, osoittaen poikkeuksellista kykyä ja omistautumista lajilleen. Hänen uransa kilpatanssijana huipentui useisiin merkittäviin saavutuksiin, jotka ovat jättäneet pysyvän jäljen Suomen tanssihistoriaan.

Erityisen merkittävä hetki Akiolan uralle oli, kun hän voitti ”Tanssii tähtien kanssa” -ohjelman 15. tuotantokauden vuonna 2022. Voitto osoitti hänen kykynsä ei ainoastaan tanssijana, mutta myös opettajana ja mentorina. Parinaan hänellä oli lahjakas laulaja Benjamin Peltonen, ja yhdessä he loivat unohtumattomia esityksiä, jotka valloittivat sekä tuomariston että yleisön sydämet.

@irizsilander

TTK-voittajat Benjamin Peltonen ja Saana Akiola edustivat yhdessä Kultainen Venla -gaalassa. Saana oli suunnitellut asunsa itse. Benjamin jännittää UMK-kilpailua. #benjaminpeltonen #saanaakiola #irizsilander #ttk #mtvttk #venlagaala #kultainenvenla #umk #punainenmatto #gaalatyyli #gaalamuoti #mekko #juhlapuku #muoti #muotitiktok #tyylitiktok #fyp #fypsuomi #foryoupage #viral #viihde #haastattelu

♬ alkuperäinen ääni – Iriz Silander

Vaikutus uraan ja tulevaisuuteen

Vaikka Saana jättää ”Tanssii tähtien kanssa” -ohjelman, hänen uransa tanssin parissa jatkuu. Hän on ollut merkittävä hahmo suomalaisessa tanssimaailmassa, ja hänen panoksensa tanssinopettajana on ollut arvokas. Hän opettaa tanssia useissa kaupungeissa ja on mukana erilaisissa tanssiprojekteissa. Saanan päätös jättää ohjelma avaa uusia mahdollisuuksia ja suuntia hänen uralleen, ja hänen faninsa odottavat innolla näkevänsä, mitä tulevaisuus tuo tullessaan.

Henkilökohtainen elämä ja tulevaisuuden suunnitelmat

Saanan henkilökohtaisessa elämässä keskeisessä roolissa ovat hänen perheensä, mukaan lukien hänen puolisonsa, entinen jääkiekkoilija Kimmo Pikkarainen, ja hänen kaksi lastaan. Saana on myös maininnut aikovansa keskittyä enemmän perheeseensä ja henkilökohtaiseen hyvinvointiinsa. Hänen päätöksensä jättää ”Tanssii tähtien kanssa” -ohjelma kuvastaa hänen haluaan tasapainottaa työ- ja yksityiselämäänsä.

Saana Akiolan päätös jättää ”Tanssii tähtien kanssa” -ohjelma merkitsee uuden luvun alkua hänen elämässään. Hänen panoksensa ohjelmassa on jättänyt pysyvän jäljen sekä katsojien että tanssikulttuurin sydämeen. Hänen uransa jatkuu edelleen loistavana esimerkkinä intohimosta ja omistautumisesta tanssin taiteelle. Toivotamme Saanalle menestystä ja onnea hänen tuleviin hankkeisiinsa.

Edullisesti matkalle - lentäen

Vastaa