Tässä syy miksi Saara Aalto katosi somesta ja hittilistoilta

Saara Aalto, 37, on viime vuoden aikana keskittynyt itsetutkiskeluun, työntekoon ja Enkeleitä-joulukiertueen suunnitteluun. Hän on oivaltanut, että hänen on aika rauhoittaa elämäänsä. Iltalehdelle antamassaan haastattelussa Aalto kertoo, että viime vuoden teema oli tasapainon löytäminen.

Aalto huomauttaa, ettei hän enää halua elää samalla tavalla kuin kiireisimpinä vuosinaan 2016-2020. Tuolloin hän osallistui Ison-Britannian X-Factoriin, edusti Suomea Euroviisuissa ja kilpaili Dancing on Ice -ohjelmassa. Vaikka nämä kokemukset olivat upeita, ne vaativat paljon henkistä ja fyysistä voimavaraa.

Uuden elämäntavan löytäminen

Aalto kertoo, että koronaviruspandemian alettua hän tunsi helpotusta saadessaan vihdoin levätä. Tämä oli alku matkalle, joka jatkuu edelleen: Saara etsii yhä uutta, tasapainoisempaa itseään. Hän haluaa toteuttaa unelmiaan ilman, että hyvinvointi kärsii.

Aalto myöntää, että tämä on ollut haastavaa, mutta hänen sisukkuutensa on auttanut häntä oppimaan sanomaan ei. Tämä on ollut pelottavaa, mutta tarpeellista. Aalto haluaa jatkossa keskittyä sekä uraansa että henkilökohtaiseen hyvinvointiinsa.

Saara on tunnettu rohkeudestaan olla oma itsensä julkisuuden valokeilassa. Hän on puhunut avoimesti lapsuudestaan, parisuhteestaan ja seksuaalisesta suuntautumisestaan, mikä on tehnyt hänestä monille esikuvan ja inspiroivan henkilön. Juuri tämän avoimuuden vuoksi Aallon katoaminen julkisuudesta olikin monille faneille suuri yllätys.

Hiljaiselo alkoi reilut kaksi vuotta sitten, samoihin aikoihin, kun koronaviruspandemia alkoi muuttaa sosiaalista elämää. Monet kokivat ahdistusta ja stressiä kotiin eristäytymisestä, mutta Aallolle tämä aika tarjosi kaivatun mahdollisuuden rauhoittua ja keskittyä itseensä.

Saara Aalto – No Fear

Laura Frimanin kirjoittama kirja ”Saara Aalto – No Fear” kertoo Aallon elämästä, urasta ja huikeasta menestyksestä Britannian X Factor -kilpailussa. Teos tarjoaa syvällisen katsauksen Aallon matkaan, joka teki hänestä yhden Suomen puhutuimmista ja seuratuimmista julkisuuden henkilöistä viime vuonna.

Elämä X Factorin jälkeen

Kirjassa kerrotaan Aallon tarina X Factorin lavalta kulissien taakse. Teos tarjoaa myös kurkistuksen Aallon muusikon elämään, unelmiin ja arkeen hänen nykyisessä kotikaupungissaan Lontoossa. Kirjassa on runsaasti kuvitusta ja ennennäkemättömiä otoksia, jotka vievät lukijan syvemmälle Aallon elämään ja uraan.

Ura nousukiidossa ja kansainvälinen menestys

Saara Aallon ura oli usean vuoden ajan ollut nousukiidossa. Vuonna 2016 hän teki kansainvälisen läpimurron sijoittumalla toiseksi Britannian X Factor -laulukilpailussa. Tämä saavutus avasi hänelle ovet kansainvälisille markkinoille ja toi mukanaan suuren suosion.

Vuonna 2018 Aalto edusti Suomea Euroviisuissa, mikä oli merkittävä virstanpylväs hänen urallaan. Seuraavana vuonna hän kilpaili brittijulkkiksia vastaan Dancing on Ice -taitoluistelukilpailussa ja sijoittui kolmanneksi. Aalto kertoo, että suuret projektit ja paineet ovat aina olleet hänelle luontevia ja inspiroivia.

Henkinen ja fyysinen hyvinvointi

Saara Aalto on oppinut, että liika kiire voi vaarantaa henkisen ja fyysisen terveyden. Vaikka unelmien toteuttaminen on ollut upeaa, hän tiedostaa nyt, että liiallinen kiire voi olla liikaa. Aalto on päättänyt keskittyä jatkossa tasapainon löytämiseen ja hyvinvointinsa ylläpitämiseen.

Vaikka ura kulki oikeaan suuntaan, alkoivat jatkuvat projektit ja kiireet tuntua raskaiksi. Koronapandemia pysäytti maailman ja antoi Aallolle aikaa pohtia elämäänsä ja uraansa. Hänelle tuli mahdollisuus miettiä, miten paljon hän oli saavuttanut ja mitä hän haluaa tulevaisuudelta.

Aalto kertoo, että hän alkoi miettiä, mitä tehdä seuraavaksi, kun kaikki suuret unelmat oli jo saavutettu. Tämä johti jopa urakriisiin, jossa hän pohti, pitäisikö hänen vaihtaa alaa. Hän kuitenkin naurahtaa, että tällaiset pohdinnat ovat osa elämää ja kasvua.

Tulevaisuuden suunnitelmat

Saara Aalto haluaa jatkaa uraansa ja toteuttaa unelmiaan ilman, että hänen hyvinvointinsa kärsii. Tämä tarkoittaa uusien projektien valitsemista huolellisesti ja tasapainon säilyttämistä elämässä. Hän on sisukas ja valmis ottamaan vastaan uusia haasteita, mutta ei enää hinnalla millä hyvänsä.

Julkaisut ja kiertueet

Aalto on viime vuosina julkaissut useita albumeita ja singlejä. Hän on myös järjestänyt monia konsertteja ja kiertueita, joista viimeisin on Enkeleitä-joulukiertue. Tämä kiertue on erityinen, sillä se heijastaa Aallon uutta, rauhallisempaa elämänvaihetta.

Saara Aalto esiintyy elokuussa uudessa Factory by Lake tapahtumassa Lohjalla, kaupungin orkesterin säestyksellä.

Saavutukset ja tunnustukset

Saara Aallon uran aikana hän on saanut useita palkintoja ja tunnustuksia. Hänet valittiin vuoden suomalaiseksi vuonna 2016, ja hänelle myönnettiin Suomi-palkinto merkittävästä taiteellisesta urasta. Aalto on myös saanut tunnustusta positiivisesta asenteestaan ja panoksestaan suomalaisen musiikin kansainväliseen tunnettuuteen.

Lista merkittävistä saavutuksista

  1. Talent Suomi 2007: Kolmen parhaan joukkoon sijoittuminen.
  2. Euroviisukarsinnat 2011: Toiseksi sijoittuminen kappaleella ”Blessed with Love”.
  3. The Voice of Finland 2012: Toiseksi sijoittuminen.
  4. The X Factor UK 2016: Toiseksi sijoittuminen.
  5. Euroviisut 2018: Suomen edustaminen kappaleella ”Monsters”.
  6. Seitsemän studioalbumia: Laaja tuotanto ja monipuolinen musiikkiura.

Lisää: www.saaraaalto.com/

Edullisesti matkalle - lentäen

Yksi kommentti artikkeliin ”Tässä syy miksi Saara Aalto katosi somesta ja hittilistoilta”

Vastaa