Turku on toukokuussa Suomen somepääkaupunki

Pohjoismaiden suurin vaikuttajatapahtuma Tubecon kokoaa Turkuun 4 500 vaikuttajaa ja fania

Turusta tulee Suomen somepääkaupunki, kun Tubecon rantautuu Logomoon toukokuussa. 10 vuotta täyttävä Tubecon-ilmiö tuo Turkuun kahden päivän aikana yhteensä 4 500 sosiaalisen median vaikuttajaa ja fania. Tubecon Awards Gaalassa palkitaan Suomen parhaat vaikuttajat. Tubecon Awards 2024 -ehdokkaat julkistetaan kategoria kerrallaan helmi–maaliskuun aikana. Samalla aukeaa yleisöäänestys, jossa jokainen voi äänestää omaa suosikkiaan.

Koko perheen tapahtumassa lauantaina fanit pääsevät näkemään vaikuttajia reaalimaailmassa. Tubeconin päälavalla nähdään muun muassa Lakko Talk Show, Roni Backin perustama viihdekanava Toimistopojat ja vaasalaisen Paqpan Tiktok-niksien testausta. Mukana ovat myös Suomen seuratuimman jalkapallojoukkue Gilla FC:n perustajien Roope Ranniston ja Joona Puhakan Koukus-show. Musiikkia tuovat Nikon ja Santun DJ-setti ja muotia Ellan & Helmin muotinäytös. Lipunmyynti alkaa torstaina 8.2.

Tubecon täyttää tänä vuonna 10 vuotta. Suomen ainoa ja Pohjoismaiden suurin vaikuttajatapahtuma sekä parhaita somevaikuttajia palkitseva Tubecon Awards Gaala järjestetään Turun Logomossa toukokuussa. Tubecon Awards Gaala on perjantaina 3.5.2024. Gaalan ikäraja on K18. Sinne myydään sekä illalliskortteja että katsomolippuja. Koko perheen tapahtuma on lauantaina 4.5.2024. Tubeconin juontajana toimii vaikuttaja ja näyttelijä Miska Haakana.

– Tubecon-ilmiö tulee tänä vuonna Turkuun. 10-vuotisjuhlavuosi huipentuu toukokuussa, kun kaikkiaan 4 500 sosiaalisen median vaikuttajaa ja fania saapuu Logomoon. Lipunmyynti aloitetaan torstaina 8.2. Koko perheen lauantain tapahtuman lippuja on tarjolla rajallisesti eli nopeat syövät hitaat, Suomen Tubetapahtumat Oy:n toimitusjohtaja Jan Grehn sanoo.

Tubecon sekä Tubecon Awards Gaala järjestetään Turussa seuraavat kolme vuotta. Tapahtuma tarjoaa kaupungille paljon uusia mahdollisuuksia.

– Suorien taloudellisten vaikutusten lisäksi tämän kokoluokan vaikuttajatapahtuma lisää välillisesti kiinnostusta Turkua kohtaan. Tulevien kolmen vuoden aikana saamme esitellä eläväistä kulttuurikaupunkiamme merkittävälle joukolle sosiaalisen median vaikuttajia, Turun pormestari Minna Arve kertoo.

Päälavalla Lakko, Roni Backin Toimistopojat ja Paqpan Niksi-Pirkan zoomeri-versio

Tubeconin koko perheen tapahtuma valtaa Turun Logomon lauantaina 4.5.2024. Ovet aukeavat klo 9.00 ja tapahtuma päättyy klo 19.00.

– Tubeconin ohjelma on nyt todella runsas. Isoista vaikuttajista mukana on Lakko eli Eric Savolainen, jolla on tapahtumassa oma Talk Show. Turkuun saapuu myös Suomituben superstara Roni Back, joka tuo mukanaan Toimistopojat. Boomereilla oli Niksi-Pirkka. Zoomereilla on Tiktok hacks. Vaasalainen tubettaja Paqpa eli Beata Rodas selvittää, toimivatko Tiktokin life hackit oikeasti, Grehn kertoo.  

Ohjelmassa nähdään Suomen seuratuimman jalkapallojoukkue Gilla FC:n perustajina tunnettujen Roope Ranniston ja Joona Puhakan Koukus: Tubecon VS -show. Siinä kilpaillaan, kenen ajatus kulkee enemmän samaa rataa Tubeconin yleisön kanssa. Mad Lip Mayhem -ohjelmanumerossa nuorta naisvoimaa edustavat tiktokkaaja Carola Hakola, tiktokkaaja – laulaja Berta eli Petra Rothovius, tubettaja Namikolinx eli Miranda Rönnberg ja dubbaaja ja vaikuttaja Jennysvoices eli Jenny Pitkänen. Lavalle nousee myös oululainen huumoritrio Iha Just Imus: Konsta Saajanto, Olli Litmanen ja Joonatan Väisänen. Musiikkia tapahtumaan tuo Nikon ja Santun DJ-setti ja muotia Ellan & Helmin muotinäytös.

– Tubeconin vetovoima on aina perustunut vaikuttajien ja fanien livekohtaamisiin. Fanit saavat tapahtumassa mahdollisuuden nähdä ihka oikeasti sosiaalisen median idoleitaan. Tällä kertaa pääohjelma on Tubeconin varsinainen suola. Koska miitteihin mahtuu vain hyvin rajallinen määrä osallistujia, olemme juhlavuoden kunniaksi halunneet panostaa isosti pääohjelman esiintyjiin ja sisältöön, Grehn sanoo.   

Awards Gaalassa palkitaan parhaat persoonat ja sisällöntuottajat

Tubecon Awards Gaala järjestetään Logomossa perjantaina 3.5.2024 päivää ennen Tubeconin koko perheen tapahtumaa. Gaalassa palkitaan vuoden parhaat somevaikuttajat. Palkintokategorioita on yhteensä 32. Gaalan punaisella matolla tullaan näkemään tunnettuja vaikuttajapersoonia ja sosiaalisen median sisällöntuottajia.

Tubecon Awards 2024 -shortlistalle päässeet ehdokkaat julkistetaan kategoria kerrallaan helmi–maaliskuun aikana ja samalla aukeaa yleisöäänestys osoitteessa www.tubecon.fi. Vaikuttajiksi luokitellaan ensisijaisesti joko sosiaalisen median kautta tunnetuksi tulleet persoonat tai nykyisin pääosin sosiaalisen median töitä ja sisältöjä tekevät persoonat tai yhteisöt.

Vapaa-ajan muutokset

Suoratoisto on mullistanut vapaa-aikaa, Skyshowtime Suomi ja monet muut uudet kanavat, ja sarjapaketit kuten britbox ovat tulleet kilpailemaan jo entisestään kilpaillulle kentälle, ja kuluttajien vaihtoehdot sen kun kasvavat. Vastaavasti radio ohjelmat ovat osittain menettäneet otettaan kuuntelijoista, mutta toisaalta myös osa kanavista on vankistanut otettaan kuuntelijakunnastaan.

Samalla monet ovat alkaneet tehdä kotona etätöitä pienimuotoisesti yritystoimintaa pyörittämällä kuten dropshipping verkkokaupalla tai vastaavalla etämyynnillä.

Edullisesti matkalle - lentäen

Vastaa