Uuden musiikin eli UMK:n suosikki 2024: Sara Siipola

Jos vedonlyöntitoimistoihin on uskominen, on ensi viikonlopun UMK:n voittaja Sara Siipola. Saran ”Paskana” vaikuttaa ennakkosuosikilta, sillä se on useamman vedonlyöntitoimiston kärjessä. Tämä nuori artisti on saanut paljon huomiota musiikillaan ja taitavalla esiintymisellään.

Toisella ja kolmannella sijalla on sen sijaan vaihtelua. Mikael Gabriel ja Nublu sekä Cyan Kikcs vuorottelevat Sexmanen kanssa, mikä tekee kilpailusta entistä jännittävämmän.

Viisufanin ja Euroviisuklubi OGAE Finlandin varapuheenjohtaja Kati Wikström perustelee Sara Siipolan suosiota. Hänellä on vahva ja persoonallinen ääni, hän on karismaattinen esiintyjä ja hänen kappaleensa tarjoaa vaihtelua balladien puolella.

Vedonlyöntitoimistojen listauksia ei kannata ottaa liian vakavasti, sillä varsinaisessa UMK-finaalin live-esiintymisessä ratkaistaan voittaja. Kuinka hyvin artisti pärjää yleisön edessä on avainasemassa. UMK-finaali pidetään ensi viikonloppuna eli 10. helmikuuta. Tällöin selviää, kuka edustaa Suomea Euroviisuissa.

Sara Siipolan kappale ”Paskana” on kerännyt myös runsaasti reaktiovideoita ympäri maailmaa. Ihmiset ovat liikuttuneita kappaleen voimasta, ja monet ovat jopa kyynelsilmin kuunnelleet sitä.

Sara Siipola: kotisivut

Sarasta

Sara Siipola kokee olevansa nykyään aika positiivinen luonne itsekin. Hän uskoo, että kykenee lopulta löytämään hyvää kaikesta, vaikka se ei aina onnistuisikaan heti. Positiivisuuttaan hän ylläpitää pitämällä kiitollisuuspäiväkirjaa. Aamulla hän miettii, mitkä asiat voisivat tehdä päivästä hyvän, ja illalla hän kirjoittaa päivän parhaat hetket ylös. Ilon aiheet voivat olla pieniä arjen asioita, kuten puhtaat lakanat.

Tällä hetkellä Siipola työstää uutta levyä ja toivoo saavansa tehtyä biisejä, joiden takana voi seistä. Hän painottaa, että muiden mielipiteillä ei ole niin väliä, kunhan hän itse tuntee olevansa tyytyväinen omaan musiikkiinsa. Tietenkin hän toivoo, että myös muut pitävät siitä.

Sara Siipolan puoliso, NRJ:n radiojuontaja Alexander Eklund, kuuntelee kappaleita radiokorvalla. Siipola sen sijaan lähestyy musiikkia enemmän taiteelliselta kulmalta. Heillä on erilaisia mielipiteitä Siipolan musiikista, sillä Eklund kuuntelee kappaleita hittikorvalla ja antaa rehellisen palautteen. Heidän erilaiset näkemyksensä voivat kuitenkin olla hittiresepti, kun he tukevat toisiaan musiikin luomisessa.

Uran alkusykäys

Sara on kertonut uransa alkusysäyksen tulleen epätavallisesta paikasta – Remu Aaltosen olohuoneesta. Eräänä päivänä yksi valokuvaaja oli kuvannut häntä esiintymässä ja näyttänyt videon Remu Aaltoselle. Tämä oli vaikuttunut Saran esiintymisestä ja soitti heti manageriystävälleen. Pian tämän jälkeen Sara solmi sopimuksen Sony Musicin kanssa.

Sara, joka on kotoisin Laihialta, ei koskaan uskonut pääsevänsä näin pitkälle musiikkiurallaan. Hänen tarinansa osoittaa, kuinka yllättävät tilanteet ja kohtaamiset voivat avata ovia taiteilijanuralle, ja kuinka intohimo musiikkiin voi viedä pitkälle.

Artist Sara Siipola Music and lyrics by Mikko Koivunen, Sara Siipola, Emmi Hakala, Kaisa Korhonen Concept Elias Koskimies & Heikki Slåen Directed by Heikki Slåen Director of Photography Petteri Lappalainen Production Designer Heini Erving Editor Janne Kilpeläinen Costume Designers Teemu Muurimäki & Elina Lario Makeup Designers Essi Saarinen & Maiju Korhonen VFX Artists Sampo Siren & Heikki Nummi Production Manager Katariina Männikkö Choreographer & Movement Director Jasmir Vesander Lighting Designer/Operator Vesa Nuoraho – Parvi Collective Oy Colorist Juhani Vuorisalo – Grade One Oy Sound Designer Juhana Virkkunen – Superhertta

Edullisesti matkalle - lentäen

2 kommenttia artikkeliin ”Uuden musiikin eli UMK:n suosikki 2024: Sara Siipola”

Vastaa