Uusi tähti on löytynyt: Laura Ruusumaa

Laura Ruusumaa on syntynyt Huittisissa ja muuttanut myöhemmin Helsinkiin. Hän on 32-vuotias laulunopettaja ja musikaaliartisti, joka on peräisin musikaalisesta perheestä. Lauran juuret musiikissa ovat monipuoliset, sillä hän ei halua rajoittaa itseään vain yhteen musiikkigenreihin. Tämä avoimuus eri tyyleille on auttanut häntä kehittämään laaja-alaisen osaamisen musiikin parissa.

Ura The Voice of Finlandissa

Laura on tuore voittaja The Voice of Finlandin 13. kaudelta, joka päättyi näyttävään finaaliin Turun Logomossa. Kilpailun aikana Laura osoitti poikkeuksellista lahjakkuutta ja monipuolisuutta esittämällä kappaleita eri genreistä. Hän kilpaili Elastisen tiimissä ja sai lopulta enemmistön äänistä, 53 prosenttia, mikä on ohjelman historian suurin voittoprosentti.

Huittislaissyntyinen Laura Ruusumaa teki The Voice of Finlandin historiaa, sillä koskaan aiemmin kilpailussa ei ole esitetty oopperaa.

Voiton hetki

Voittaessaan The Voice of Finlandin, Laura oli selvästi liikuttunut ja hämmästynyt saavutuksestaan. Hänelle myönnettiin palkinnoksi Genelecin huippukaiuttimet, levytyssopimus Universal Music Groupin kanssa ja 2000 euron arvoinen matkalahjakortti. Lauran voitto oli merkittävä hetki hänen urallaan, ja se avaa hänelle monia ovia musiikkiteollisuudessa.

Finaalin esitykset

Finaalilähetyksessä Laura esitti kaksi kappaletta, jotka demonstroivat hänen kykyään tulkita ja esittää vaativia kappaleita. Ensimmäinen kappale oli Celine Dionin tunnettu balladi ”All By Myself” ja toinen Nightwishin ”Nemo”, joka on tunnettu sen voimakkaasta emotionaalisesta latauksesta. Nämä esitykset vakuuttivat sekä yleisön että tuomariston.

Laura ja VOF

Kilpailun loppuvaiheet

Kilpailun loppuhetkillä finaalin jännitys tiivistyi, kun jäljellä oli vain kaksi kilpailijaa: Laura ja Sannin tiimin Lisa Dumchieva. Ääntenlaskun jälkeen Laura julistettiin voittajaksi, saaden 53 prosenttia äänistä, kun taas Lisa sai 17 prosenttia. Muut kilpailijat, kuten Arttu Wiskarin tiimin Jaromir Jokinen ja Maija Vilkkumaan joukkueen Toni Taipale, sijoittuivat neljänneksi ja kolmanneksi.

Tulevaisuuden näkymät

Laura Ruusumaan voitto The Voice of Finlandissa avaa hänelle ovia laajempiin mahdollisuuksiin musiikkialalla. Levytyssopimus ja muut palkinnot antavat hänelle resursseja jatkaa musiikkiuraansa entistä suuremmalla näkyvyydellä. Hänen monipuolisuutensa ja kykynsä sopeutua eri musiikkigenreihin tekevät hänestä lupaavan artistin tulevaisuuden musiikkimarkkinoilla.

Lähteet ja inspiraatio

Laura pitää esikuvinaan useita tunnettuja artisteja ja bändejä, mikä näkyy hänen musiikillisessa ilmaisussaan ja valinnoissaan kappaleiden suhteen. Hän on ammentanut inspiraatiota niin klassisista laulajista kuin nykyaikaisista pop-tähdista, mikä tekee hänestä mielenkiintoisen sekoituksen vanhaa ja uutta.

Laura omin sanoin

Olen musiikin maisteri, valmistunut syyskuussa 2022 Sibelius-Akatemiasta, jossa erikoistuin pop/jazz-lauluun musiikkikasvatuksen osastolla. Osallistuin myös Sibelius-Akatemian ja Teatterikorkeakoulun yhteiseen musiikkiteatterikoulutukseen, joka sisälsi näyttelijäntyön, laulun ja tanssin opintoja. Aiemmin olen suorittanut musiikkipedagogin tutkinnon Turun AMK:ssa, pääaineena klassinen laulu.

Monipuolinen muusikon ura

Työskentelen musiikin ja musiikkiteatterin alalla monipuolisesti sekä esiintyjänä että opettajana. Kaudella 2022-2023 olin osana Tampereen Teatterin Anastasia-musikaalin ensemblea. Aiemmin olen ollut mukana Porin Teatterin useissa musikaaleissa, kuten My Fair Lady ja The Sound of Music. Lisäksi olen keikkaillut ”The Ruusumaa Band” -yhtyeessä, johon kuuluvat myös perheenjäseneni.

Opetustyö ja valmennus

Toimin laulunopettajana Vantaan Musiikkiopistossa ja Espoon Musiikkiopisto Juvenalian musiikkiteatterilinjalla. Minulla on kokemusta lauluvalmentajan tehtävistä useissa teatteriprojekteissa, kuten Vantaan Musiikkiopiston The Sound of Music -musikaalissa ja Teatterikorkeakoulun The Addams Family -produktiossa, jossa toimin myös näyttelijänä.

Intohimo ja tulevaisuuden tavoitteet

Olen intohimoisesti kiinnostunut lauluäänestä ja sen monipuolisista mahdollisuuksista. Suurin haaveeni on työskennellä laajasti musiikin ja musiikkiteatterin alalla, mukaan lukien musikaalit, operetit ja oopperat. Pyrin jatkuvasti kehittämään taitojani ja laajentamaan osaamistani näillä alueilla.

Työkokemus ja keikkailu

Keikkailen säännöllisesti yksityistilaisuuksissa, joissa esitän musiikkia kuusihenkisen bilebändimme kanssa. Tämä mahdollistaa minulle laajemman yleisön tavoittamisen ja antaa arvokasta kokemusta esiintymisestä erilaisissa tilanteissa. Laura on ollut mukana Porin Teatterin musikaaleissa The Sound of Music, Tango D’amore ja My Fair Lady, ja Tampereen Teatterissa syksyllä 2022 Anastasiassa.

Ammatilliset tavoitteet

Tavoitteenani on jatkaa kasvua musiikkialalla, erityisesti musiikkiteatterin parissa, missä pääsen hyödyntämään laulu-, näyttely- ja tanssitaitojani. Haluan myös jatkossa tarjota opetusta ja valmennusta nuorille muusikoille, jakaen osaamistani ja kokemustani seuraaville sukupolville.

Edullisesti matkalle - lentäen

Vastaa