Uutta TTK:ssa: Mikko Matikka

Mikko Matikka, 34, on Tampereelta kotoisin oleva tanssija, joka asuu nykyään Helsingissä. Hänen matkaansa tanssin parissa on leimannut monipuolisuus ja intohimo. Ennen tanssin aloittamista Mikko kokeili useita eri harrastuksia, mutta tanssi vei hänet mukanaan heti ensimmäisestä tanssitunnista lähtien 7-vuotiaana. Kilpatanssi muodostui hänen elämänsä keskipisteeksi, kun hän yhdessä lapsuuden ystävänsä ja tanssiparinsa Niinan kanssa omistautui lajille.

Teini-iässä Mikko kilpaili myös rock’n’swing-tansseissa maajoukkuetasolla, mutta latinalaistanssien liikekieli puhutteli häntä eniten. 15-vuotiaana hän päätti keskittyä pelkästään latinalaistansseihin ja jätti vakiotanssit taakseen. Vuonna 2018 Mikko ryhtyi kilpailemaan ammattilaisena yhdessä edellisen parinsa Kertun kanssa. Tällä hetkellä hän tanssii Katri Mäkisen kanssa ja odottaa innolla heidän yhteisiä kilpailuja tulevaisuudessa.

Tanssin merkitys

Kilpatanssi on opettanut Mikolle paljon elämästä ja ihmisyydestä. Hän kertoo, että tanssin kautta opitut kommunikointitaidot ja käytösmallit ovat olleet arvokkaita. Erityisen mieleenpainuvia hetkiä ovat olleet ne, kun parin kanssa on saavutettu täydellinen flow-tila. Mikolle tanssin matka on ollut tärkeämpää kuin yksikään voitto tai palkintosija.

Mikon tanssi-idoleita ovat olleet Bryan Watson, Franco Formica ja Sergey Surkov. Näiden tanssijoiden vaikutus nuoreen Mikkoon oli merkittävä, ja hän uskoo, että kuka tahansa omasta tekemisestään aidosti innostunut voi toimia inspiraationa toisille. Mikko toivoo itsekin välittävänsä oppilailleen tämän innostuksen ja ilon tanssista.

Opettajana

Mikko on opettanut tanssia 16-vuotiaasta asti, mutta 2019 tapahtunut muutto Helsinkiin teki opetustyöstä täysipäiväistä. Tanssin opetuksen lisäksi Mikko toimii urheiluhierojana ja pitää vastaanottoa HSDSä torstaisin. Hänen viikko-ohjelmassaan on lattareiden alkeis-jatkotunti torstaisin, jossa käsitellään aina yhden latinalaistanssin kautta yhtä teknistä asiaa, kuten liikemekaniikkaa tai vartalon käyttöä.

Mikon tavoitteena on, että oppilaat pääsevät tunnilla tanssi-illuusion sisälle ja löytävät vastauksia monimutkaisten liikkeiden syntyyn. Hän toivoo, että oppilaat saisivat jokaisesta tunnista jotain, mikä auttaa heidän kehityspolullaan. Mikko uskoo, että tanssi tarjoaa monipuolisesti mahdollisuuksia haastaa itseään sekä fyysisesti että henkisesti.

Henkilökohtaiset arvot

Mikko kuvailee itseään empaattiseksi oman tiensä kulkijaksi, joka on aina valmis kehittymään ihmisenä ja kyseenalaistamaan omat ajatus- ja toimintamallinsa. TTK-ohjelmassa hänelle on tärkeää löytää oppilaalleen paras oppimistapa. Mikko korostaa oppilaan kuuntelemisen ja ideoiden antamisen tärkeyttä, ja haluaa harjoitella ja kilpailla aidon ilon kautta, ei veren maku suussa.

Mikko kuvailee tulevaa tähtioppilastaan lämpimin sanoin ja odottaa innolla yhteistyötä. Hän uskoo, että kaikki voivat oppia jotain muilta ihmisiltä, ja odottaa myös itse oppivansa paljon pariltaan. Mikko arvostaa huumorintajua ja kärsivällisyyttä tanssinopetuksessa ja elämässä yleensä.

Tanssin monipuolisuus

Tanssin avulla jokainen meistä saa paitsi hikoilla, myös hoitaa henkistä puolta. Mikko uskoo, että huumorilla ja kyvyllä nauraa itselleen on merkittävä rooli kehityksessä. Tanssi tarjoaa monipuolisesti mahdollisuuksia haastaa itseään niin urheilijana kuin ihmisenäkin, ja jokainen oppitunti on mahdollisuus kasvaa ja kehittyä.

Harrastukset ja vapaa-aika

Vapaa-ajallaan Mikko nauttii kirjojen lukemisesta ja ystävien sekä kummilastensa kanssa vietetystä ajasta. Hän arvostaa laadukasta aikaa läheisten kanssa ja uskoo, että se auttaa palautumaan ja rentoutumaan kiireisen arjen keskellä. Mikko odottaa innolla tutustumista koko TTK-porukkaan ja haluaa luoda lämpimän ja kannustavan ilmapiirin kaikille.

TTK-kokemus

Mikko odottaa innolla TTK-ohjelman tarjoamia kokemuksia ja mahdollisuuksia. Hän haluaa tutustua kaikkiin, jotka mahdollistavat ohjelman ja sen kauniit kasvutarinat. Mikko arvostaa erityisesti kulissien takana työskenteleviä ihmisiä, tuomareita, juontajia ja muita tähtipareja. Hän uskoo, että yhteistyö ja yhteishenki ovat avain onnistuneeseen ja mieleenpainuvaan kokemukseen.

Tanssijan tärkeimmät ominaisuudet

  • Kommunikointitaidot: Tanssi opettaa ilmaisemaan itseään ja ymmärtämään toisia.
  • Empaattisuus: Kyky asettua toisen asemaan ja ymmärtää hänen tunteitaan.
  • Kärsivällisyys: Kehittyminen tanssijana vaatii aikaa ja sitoutumista.
  • Huumorintaju: Kyky nauraa itselleen auttaa kohtaamaan haasteet positiivisesti.
  • Sitoutuminen: Tanssissa menestyminen vaatii omistautumista ja jatkuvaa harjoittelua.

Vaistoonsa luottava iloinen Mikko nauttii esiintymisestä ja toivoo, että pääsee tulevaisuudessa niin teatterin lavalle tanssimaan kuin miksei vaikka kokeilemaan stand-upia. Hänelle on tärkeää päästä tuottamaan elämyksiä mistä katsojalle tulee hyvä mieli ja jää kotiin viemiseksi positiivinen tunne.

Edullisesti matkalle - lentäen

Vastaa