Valtteri Bottas innostui pyöräilystä vasta viime aikoina syynä Tiffany Cromwell

Tiffany Jane Cromwell, syntynyt 6. heinäkuuta 1988, on australialainen maantie- ja sorapyöräilijä, joka tällä hetkellä kilpailee UCI Women’s WorldTeam Canyon–SRAM -joukkueessa. Helmikuusta 2020 lähtien Cromwell on ollut parisuhteessa suomalaisen kilpa-ajajan Valtteri Bottaksen kanssa.

Tiffanyn ura on täynnä voittoja suurimmissa kisoissa ja hän on ollut merkittävä osa monissa joukkueen menestyksissä. Hänet nähdään usein tukemassa joukkuetovereitaan ja toimimassa tiimin ”tiekapteenina”, mutta hän pyrkii silti löytämään menestystä myös itse. Cromwell on edustanut Australiaa lukuisissa maantiepyöräilyn maailmanmestaruuskisoissa, vuoden 2014 ja 2018 Kansainyhteisön kisoissa sekä Tokion 2020 olympialaisissa.

Menestys sorapyöräilyssä

Vuonna 2021 Tiffany debytoi sorapyöräilyssä. Hän saavutti heti menestystä podium-sijoituksella ja voitolla ensimmäisellä kaudellaan sekä top 10 -sijoituksella ensimmäisissä UCI Gravel World Championships -kisoissa. Vuosi 2023 oli hänen menestyksekkäin sorapyöräilykausi, jolloin hän saavutti lukuisia voittoja ja podium-sijoituksia koko kauden ajan. Odotettavissa on lisää Tiffanyn seikkailuja sorapyöräilyn parissa vuonna 2024 ja sen jälkeen.

Muotisuunnittelun intohimo

Tiffany ei pelkästään pyöräile, vaan hän on myös intohimoinen suunnittelija. Lukion jälkeen hän opiskeli muotisuunnittelua ja yritti kehittää omaa Tiffany Jane -brändättyä pyöräilymallistoaan, mutta suuntautui lopulta ammattipyöräilyyn. Hän on tehnyt useita yhteistyömallistoja eri pyöräilyvaatemerkkejen kanssa ja työskennellyt freelancerina pyöräilyvaatesuunnittelijana. Viime aikoina hän on myös suunnitellut F1-kypäriä kumppanilleen Valtteri Bottakselle ja osallistunut muihin luoviin projekteihin. Tiffanyn luovuutta kannattaa seurata jatkossakin.

Bottakselle pyöräkisasta viime syksynä voitoksi olutta

Viime syksynä Valtteri Bottas hyödynsi vapaa-aikaansa osallistumalla pyöräilykisaan Yhdysvaltain Coloradossa. Hän polki noin 160 kilometrin matkan ja sai palkinnoksi painavan palkinnon. Bottas kertoi kisasta seuraavasti:

– Pidän uusien paikkojen näkemisestä ja kokemisesta, se on yksi rentoutumiskeinoistani. Ja kun olen kilpailuhenkinen ihminen, minun piti lähteä mukaan pyöräilykisaan. Ja se oli hauskaa.

Paras asu ja palkinto

Bottas sijoittui kisassa 20, mutta varsinainen palkinto tuli parhaan asun kilpailusta. Hän pukeutui Simpsonit-animaatiosarjasta tutuksi Duffman-supersankariksi ja voitti palkinnon parhaasta asusta.

– Kisan parhaasta asusta sai palkinnoksi painonsa verran olutta, joten halusin todella voittaa tuon. Ajattelin, että yleisö koostuu pitkälti amerikkalaisista, joten lähdin kisaan Simpsoneilla ja Duffmanilla. Ja voitin! Bottas hehkutti onnistumistaan.

Kun Bottakselta kysyttiin, onko Duffman hänen suosikkihahmonsa Simpsoneista, hän vastasi:

– Valitsisin kyllä yhä Homerin, mutta minun piti myös miettiä, mikä asu sopisi pyöräilemiseen ylämäkiä ylös. Homer olisi ollut liian lihava siihen.

Työn ja huvin tasapaino

Bottas korostaa, että radalla hän on aina vakava ja keskittynyt työhönsä.

– Radalla olen toki aina ollut samanlainen. Kun teen töitä, teen töitä tosissani. Se ei ole koskaan muuttunut miksikään.

Bottas ja tuleva kausi formuloissa

Englannin GP Silverstonessa ei tuonut mitään uutta Bottaksen neuvotteluista, mutta tällä hetkellä tuntuu, että hän saanee joko Williamsin tai Mercedeksen tallipaikan…

Lue myös: Google kääntäjä aihe (diginyt.fi)

Edullisesti matkalle - lentäen

Vastaa