Ympäri mennään yhteen tullaan: suomalaisen realityn kierrätys

Mitä tarkoitamme suomalaisen realityn kierrätyksellä? Sitä, että kun olet tarpeeksi mielenkiintoinen (joko yksinkertainen, fiksu, kaunis tai jotenkin muuten keskivertoa erilainen) saat jatkoa aina edelliseen TV-ohjelmaan seuraavasta niin kauan kunnes munaat itsesi sosiaalisessa mediassa tai omassa elämässäsi – mutta jos jatkat kuten ennen, voit hyvinkin tulla television ja somen peruskauraksi, eli sinua kierrätetään sarjasta toiseen.. kuten

Temptation Island Suomi -ohjelmasta julkisuuteen noussut Vilma Karjalainen

”Temptation Island Suomi” on suosittu reality-televisio-ohjelma, jossa pariskunnat testaavat suhteensa kestävyyttä eristetyllä saarella viettelyn ja kiusauksen keskellä. Ohjelma on saanut suuren suosion Suomessa, ja se on nostanut esiin monia osallistujia julkisuuteen.

Vilma Karjalainen

Yksi näistä julkisuuteen nousseista henkilöistä on Vilma Karjalainen. Hänen osallistumisensa ohjelmaan herätti huomiota, ja hän on sittemmin ollut esillä monissa muissa mediayhteyksissä. Vilma on käyttänyt ohjelmasta saamaansa julkisuutta hyödyksi uransa rakentamisessa, esiintyen muun muassa erilaisissa tapahtumissa ja sosiaalisen median alustoilla. Vilman elämä muuttui ohjelman myötä huomattavasti. Julkisuus on tuonut mukanaan sekä positiivisia että negatiivisia seurauksia. Positiivisesti se on avannut uusia mahdollisuuksia uralla etenemiseen, mutta toisaalta julkisuuden paine ja yksityisyyden puute ovat tuoneet omat haasteensa.

Vilmallakin on jo muuten uusi rakas, sen entinen on-off suhteen jälkeen.

Niko Saarinen

niko saarinen

Niko Saarinen nousi julkisuuteen Suomessa osallistuttuaan ”Big Brother Suomi” -televisio-ohjelmaan. Hänen persoonallinen ja suorapuheinen tyylinsä televisiossa teki hänestä nopeasti tunnetun hahmon, ja hänestä tuli yksi ohjelman ikimuistoisimmista kilpailijoista. Niko on sittemmin osallistunut useisiin muihin reality-ohjelmiin ja pysynyt julkisuudessa. Hän oli juuri äitinsä kanssa Race Across The World kisassakin…. Niko ilmoitti, että hän oli päättänyt luovuttaa ja lähteä kotiin. Hän täsmensi, että päätös oli hänen eikä kilpaparinsa, äitinsä Outi Mykkäsen.

Helmeri Pirinen

Helmeri Pirinen

Helmeri Pirinen on suomalainen scoottauksen ammattilainen ja lajin pioneeri sekä kansallisella että kansainvälisellä tasolla. Hän on harrastanut scoottausta jo kaksikymmentä vuotta, joista viimeiset kymmenen vuotta ammattilaisena. Pirinen on ollut merkittävässä roolissa scoottauksen kehittämisessä ja sen nykysuosion rakentamisessa aivan lajin alkuaikoina. Nuoruudessaan Pirinen pelasi pitkään jääkiekkoa, mutta huomasi usein treeneissä katsovansa kelloa ja odottavansa, milloin pääsisi pois jäältä scoottaamaan kavereiden kanssa. Scoottauksen pariin siirtyminen ja jääkiekon lopettaminen olivat suuria päätöksiä, joita hän aluksi epäröi kertoa vanhemmilleen. Vanhemmat olivat sijoittaneet paljon rahaa hänen jääkiekkoharrastukseensa, minkä vuoksi scoottausunelmien paljastaminen tuntui alkuun vaikealta. Kuitenkin jälkikäteen katsottuna päätös keskittyä scoottaukseen osoittautui oikeaksi.

Helmeri tuli kansalle tutuksi Big Brotherista, mutta on jo sen jälkeen kiertänyt mm. Selviytyjjät (kahteen kertaan) sekä Erikoisjoukot-ohjelmissa, eli hänestä tuli yksi näistä 2020-luvun kiertohenkilöistä.

Nina Mikkonen

Nina Mikkonen on suomalainen televisiopersoona, joka tuli tunnetuksi osallistumisellaan ”Suomen Robinson” -ohjelmaan vuonna 2004. Tämän jälkeen hän on tehnyt uraa televisiossa, toimien juontajana ja esiintyen erilaisissa viihdeohjelmissa. Nina on tunnettu myös kirjailijana ja kolumnistina, joka käsittelee elämänsä ja kokemustensa kautta monia arkipäivän aiheita. Nina on 55-vuotias kiireinen yrittäjä ja kahden erityislapsen yksinhuoltaja äiti.

Ninan nuorempi poika, Matias, on tällä hetkellä armeijassa, ja käy kotona vain viikonloppuisin ja lomilla. Vanhempi poika, Mikael, on jo muuttanut omilleen. Nina on joutunut sopeutumaan ajatukseen, että hänen kotinsa on nyt suurimman osan ajasta tyhjä. Aluksi hän pelkäsi tyhjän pesän syndroomaa, mutta onkin yllättynyt siitä, kuinka paljon hän nauttii yksinolosta ja itsenäisyydestä.

Työelämässä Nina toimii yrittäjänä, ja kuten monet muutkin, hän on kohdannut haasteita Suomea kohdanneen taantuman myötä. Yrittäjänä hänellä on jatkuvasti ”YT-neuvottelut itsensä kanssa”, kuten hän kuvailee. Tämä tarkoittaa jatkuvaa valmiutta sopeutua muuttuviin tilanteisiin, mikä vaatii paljon joustavuutta ja kekseliäisyyttä.

Nina oli myös mukana tulevassa ”Suuri seikkailu” -ohjelmassa, jossa hän kilpaili muiden julkisuudesta tuttujen henkilöiden kanssa Lapin erämaassa. Osallistujien joukossa ovat muun muassa Timo Lavikainen, Marja Kihlström, Lauri Huttunen ja Joonas Saartamo. Ohjelma tarjoaa Ninan yleisölle mahdollisuuden nähdä hänet uudessa valossa, kilpailijana vaativissa tehtävissä.

..tässä siis vain pari esimerkkiä niistä meidän kaikkien tietämistä suomalaisrealityn kiertotähdistä.

Edullisesti matkalle - lentäen

Vastaa